Zonnepanelen Tesla voor tenminste 10% minder in prijs op de markt

De producent van de Solar Roof, Tesla, kondigt een verlaging aan op de prijs van zonnepanelen. Het bedrijf mikt op een verlaging van tussen de 10% en 20% op de zonnepanelen die bestemd zijn voor de Solar Roof. De verlaging in prijs is natuurlijk niet automatisch. Er is dus een grondslag. Mede door een verbeterde efficiency is Tesla in staat om de prijzen  van hun zonne-energie systemen te verlagen.

Wat is de Solar Roof? De Solar Roof is een dak met daarin geïntergreerde zonnepanelen. Tesla produceert zonnepanelen die deel uitmaken van Tesla’s zonnedak. De productie wordt uitgevoerd door het dochterbedrijf van Tesla, SolarCity. Hetgeen de Solar Roof speciaal maakt is het feit dat het in combinmatie met de thuisaccu Power wall gebruikt kan worden. Deze huizen worden dan van het normale energienet afgesloten en dus zelfvoorzienend gemaakt.

Tesla-winkels verkooppunt zonnepanelen

Tesla werkt graag efficiënt en blijft dus manieren uitvinden om de klant het gemakkelijk te maken. Nu kan de klant in de autozaken van Tesla ook terecht voor het kopen van zonnepanelen(Solar Roof). De strategy is veranderd, omdat men in het nabije verleden huis aan huis ging om te verkopen. Dat bracht extra kosten met zich mee die opgenomen werden in de verkoopprijs. Nu daar ze verkocht worden in de Tesla winkels heeft de klant een vaste locatie om de zonnepanelen aan de man te brengen. Er is dus gezorgd voor een stukje efficiëntie en kostenbesparing. Deze stap zorgt voor een stukje besparing qua kosten en dat vertaald zich terug naar de kosten( minder productiekosten).

Klanten kunnen gemiddeld tussen de $ 3.000 en $ 5.000 minder betalen bij de aanschaf van hun zonnepanelen. Deze besparing en een sneller installatievan panelen kan een belangrijke bijdrage leveren aan de Energie Transitie naar duurzame energie. Bij plannen om zonnepanelen op te zetten over grotere oppervalkten is de kans op besparen nog groter. Het zal mogelijkerwijs zelfs een besparing van tot wel 20% betekenen ten opzichte van de huidige prijs.

Transitie van fossiele energie naar zonne-energie ( zonnedak)

Niet iedereen is nog niet goed op de hoogte van zaken aangaande de Energie Transitie. Velen gaan er vanuit dat als ze stroom hebben dat al goed is. Anderen willen willen geen opmerkelijke veranderingen brengen op het dak en dergelijke. Precies daarom is het zonnedak ontworpen. Het dak is speciaal gemaakt voor zij die estetische overwegingen hadden als argument om niet over te stappen. Huishoudens die het dak nodig ook moeten vervangen kunnen deze kans gelijk ook aangrijpen om een zonnedak aan te leggen. Uit cijfers is gebleken dat het zonnedak zeer popuair is. Alhoewel het vanaf april 2017 besteld kon worden, is het tot tot ver in 2018 uitverkocht geweest.

Perfomance garantie zonnepanelen

Tesla heeft alles in place en geeft de garantie op goede stroom en weerbestendigheid gedurende 30 jaar. Dat geldt voor de zonnepanelen. Daarnaast zijn er ook de speciale dakpannen die zelfs een betere garantie bieden. De Solar Roof- dakpannen zijn vervaardigd uit onder andere gehard glas en hebben een drievoudige sterkte ten opzichte van de normale dakpannen.

Wees wijs en vergelijk!

 

 

Plaats een reactie