Zonnepanelen mooi maken, is dat mogelijk? Met de laatste ontwikkeling wel!

Binnen  de duurzame energievoorziening zijn zonnepanelen inmiddels van onschatbare waarde. Een ieder wilt er indien mogelijk toch wel een paar aanschaffen. Volgens architecten kan de verkoop van zonnepanelen hoger liggen, maar mensen vinden de uitstraling niet aantrekkelijk. Dat maakt dat ze niet zo gauw worden opgenomen in gebouwen en het straatbeeld. Men heeft toen een heel toepasselijke oplossing bedacht: esthetische zonnepanelen.

Het accent werd in het verleden gelegd op het produceren van panelen met een hoog rendement. De fabrikanten vonden het esthetische aspect niet zo van belang. Nu staat men wel op het punt dat te gaan doen. De prijzen van zonnepanelen zijn aan het dalen en men wilt nu dus wel panelen die werken aan de uitstraling van de panelen. Ze moeten aantrekkelijker gemaakt worden voor de consument.

Verfraaiing van de panelen die op goed zichtbare plaatsen komen

Esthetiek speelt op bepaalde plaatsen geen belangrijke rol. Bijvoorbeeld op een plat dak geplaatste panelen die vanaf de openbare weg niet goed zichtbaar zijn. Van bovenaf vertonen platte daken meestal toch al geen fraai gezicht. Daarentegen heeft men bij schuine daken veel meer bezwaar als het gaat om het uiterlijk van de panelen. Stelt u zich voor: uw mooie dakpannen worden volledig bedekt door blauwe of zwarte panelen. Zeker niet wat u wilt.

Het beeld op dit moment van de typen panelen

De meest verkochte type panelen in Nederland zijn de Kristallijn silicium panelen. Volgens een rapport van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland maken deze panelen voor 90% uit van de aangesloten panelen. U ziet vrijwel atijd een blauwe(multikristallijn )of zwarte (monokristallijn) kleurstelling. Het frame is ook standaard van metaalkleurig of zwart gekleurd aluminium.

De zogenaamde dunne filmpanelen hebben meestal een uniform zwart of bruinachtige vooraanzicht. Komt u dichterbij dan ziet u weliswaar de zichtbare individuele cellen. Echter ziet u op afstand niets anders dan een uniform zwart uiterlijk en dat is niet mooi. Met het ontwikkelen van de esthetische panelen is bedoeld om het aangezicht van de panden of straten niet te verstoren.

GoedkoopstEnergie.com deelt ook deze informatie met u. Bent u van plan om panelen  aan te schaffen in de toekomst? Dan weet u in elk geval dat u dan ook panelen zal kunnen kopen die ook mooi kunnen zijn. Daarnaast haalt u ook nog allerhande informatie over duurzame energie van de website. Op zoek naar energie aanbiedingen? U bent dan op het juiste adres . Regelmatig worden er nieuwe energie aanbiedingen geplaatst, zodat u weet waar de voordelen zitten. Wees wijs en vergelijk met GoedkoopsteEnergie.com!

Plaats een reactie