Zonne-energie nieuws: Is financieel voordeel ook mogelijk ‘zonder eigen dak’ of niet?

Indien u beschikt over een dak waarop er zonnepanelen bevestigd kunnen worden kunt u er mogelijk voordeel uit halen. In Nederland kan slechts 30% van de bevolking op dit moment gebruik maken van het dak om er financieel voordeel uit te halen. De rest, dus ruim 60% is van mening dat in Nederland een ieder hetzelfde financiële voordeel moet trekken uit het bezit van zonnepanelen. Recent heeft het energiedeelplatform powerpeers op eigen initiatief een onderzoek verricht. De focus lag op het aantal daken van huizen dat geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

Inkopen van panelen ‘op een ander dak’ mogelijke oplossing

Zonnepanelen ‘op een ander dak’ aanschaffen kan mogelijk dezelfde voordelen met zich meebrengen als het zelf opwekken(eigen dak). Uit onderzoek is gebleken dat ruim 300.000 huishoudens direct akkoord zullen gaan indien mogelijk.Deze huishoudens kunnen namelijk niet zelf opwekken vanwege de ongeschiktheid van hun dak. En ook nog eens 1,4 miljoen huishoudens die echt wel overwegen om dit echt wel te doen. Voordeel halen is altijd motivatie om nieuwe dingen te proberen.

Er zijn redenen aangehaald  waarom men geen zonnepanelen aanschaft. Als voornaamste reden haalt men aan dat zij geen verblijfplaats bezitten met ‘geschikt dak’. Als reden nummer twee geven de participanten aan dat het aanschaffen van panelen hen veel te duur zal kosten. Maar de tweede reden werd veel minder aangehaald dan de voornaamste reden. Hieruit blijkt duidelijk dat er veel ongeschikte daken zijn in Nederland. Daarnaast vindt 69% van de Nederlanders dat de herkomst van de duurzame (groene) energie  bekend moet zijn.

Goedkoopsteenergie.com is niet de doorsnee energievergelijkingssite, u leert ook veel op de site. U kunt er ook bruikbare informatie op vinden en ook natuurlijk de laatste energieaanbiedingen. Wees wijs en vergelijk!

 

Plaats een reactie