Zonne-energie in de lift

De afgelopen periode heeft zich gekenmerkt als te zijn een periode met  baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie. Haast elke week werden er nieuwe ontwikkelingen gepresenteerd op het gebied van zonnepanelen en energie opslag. Er zijn een paar mijlpalen bereikt zoals : opslag van zonne-energie, draagbare zonne-technologie en andere ontwikkelingen. 

Wat zonne-energie betreft zijn er twee voornaamste typen die domineren op de markt nl.  : Concentrated Solar Power (CSP) en fotovoltaïsche opwekking (PV).

PV systemen vangen zonlicht op en en het  wordt vervolgens omgezet naar elektrische energie. CSP systemen maken gebruik van de warmte van de zon als “aardwarmte ” bron en zetten het om in stoom . De stoom wordt dan gedraaid in een grote turbine die een generator aanzet tot produceren van elektrische energie.

Een paar van de recente ontwikkelingen die mogelijk op kort termijn in productie kunnen gaan zijn:

  • We zijn reeds bekend met gebruiksartikelen die zonne-energie als bron gebruiken zoals : horloges , rekenmachines en batterijen . het afgelopen jaar heeft een significante ontwikkeling gepresenteerd : mini panelen die op textiel  aangebracht kunnen worden . De gebruiksartikelen die aangedreven worden door mini panelen als horloges zijn meestal van hard plastic materiaal gefabriceerd. Het nieuw concept biedt de mogelijkheid om de mini panelen te plaatsen op andere materialen dan plastic. U kunt zich inbeelden dat het geplaatst kan worden op gordijnen voor het huis en op autostoelen met de optie om te verwarmen . De nieuwe trend is ontwikkeld door chemisch analist Trisha Andrew en textiel ontwerper Marianne Fairbanks.
  • Het is bekend dat huis-eigenaren  heel vaak overwegen om panelen te plaatsen op hun terrein of op het dak van hun huizen . Het komt echter voor dat ze dat niet plaatsen vanwege het feit dat het meestal leidt tot het ontsieren van het bouwsel. Een ontwerp bedrijf in Boston heeft een heel ver ontwikkeld concept waarbij zonnepanelen een “customized” uitstraling krijgen . Het bedrijf , Sistine Solar heeft een concept waarbij zonnepanelen de uitstraling van het dak kunnen aannemen . Het product moet dit jaar zijn intrede moeten doen op de Amerikaanse markt.
  • De afgelopen zomer heeft een positieve ontwikkelingen te weeg gebracht voor PV systemen . Men heeft langs de Route 66 , America’s historische snelweg , een series van proeven gedaan waarbij zonnepanelen gebruikt zullen worden om energie te om te zetten voor voor LED verlichting . Verder ook nog voor het verwarmen van de weg tijdens de winter. Men heeft in planning om deze testen voor te zetten langs diverse segmenten van deze weg.
  • Wetenschappers van Stanford University hebben een verbond gesloten met het Departement van Energie om een apparaat te ontwikkelen voor het zuiveren van water. Dit apparaat moet het zuiveringsproces starten bij blootstelling aan zonlicht. Het zal ongeveer de grootte hebben van een plakzegel . Hoewel het niet het eerste apparaat is voor waterzuivering dat op zonne-energie draait , is het wel zo dat de efficiëntie veel hoger ligt . Dit apparaat heeft niet veel blootstelling nodig aan het zonlicht en kan best ook gebruikt worden door kampeerders en bergbeklimmers.

Deze ontwikkelingen gaan er zeker toe bijdragen dat de ‘groene‘ energie in de lift blijft . Vergelijkingen kunt u altijd doen op onze site voor de voordeligste prijzen in energie!

Plaats een reactie