Word ik gecompenseerd bij een stroomstoring?

Ja mits de stroomstoring langer dan 4 uren is geweest. Waneer de storing korter heeft geduurd dan heeft u geen recht op een compensatie. Laten we aannemen dat de storing wel langer heeft geduurd dan dient de netbeheerder u €35 te vergoeden. Heeft de storing zelfs 8 uren geduurd? Dan ontvangt u voor het extra blok van 4 uren €20 dus in totaal een compensatie van €55.

Hoeveel betaalt de netbeheerder?

Het maximum bedrag dat de netbeheerder per huishouden moet betalen is €3500 en hangt van verschillende dingen af. Over het algemeen zal de netbeheerder u benaderen voor een compensatie. Gebeurt dit onverhoopt niet dan kunt u zelf een formulier invullen bij uw regionale netbeheerder met verzoek tot compensatie.

Claim zelf indienen onder bepaalde voorwaarden

Wanneer u het formulier heeft ingevuld of de netbeheerder heeft toegezegd dat zij de compensatie aan u uitkeren dan zal het bedrag binnen 10 weken aan u worden betaald. Er worden wel een aantal voorwaarden aan de compensatie gesteld en bepaalde zaken worden standaard uitgesloten waaronder:

  • U zakelijke klant bent en een grootverbruikers aansluiting heeft
  • U heeft geen voorzorgsmaatregelen getroffen nadat er een onderbreking was aangekondigd
  • Schade door blikseminslag (Raadpleeg uw verzekeraar)
  • Graafwerkzaamheden door u zelf of een aannemer
  • Schade die voortkomt uit het landelijke transportnet (Dien een claim in bij TenneT)

Apparatuur beschadigd? kom met bewijs

Zoals hierboven word beschreven keert de netbeheerder per huishouden tot €3500 uit, hieronder kan apparatuur vallen maar ook schade aan personen. In dat geval hanteert de netbeheerder een hogere grens, raadpleeg de website van uw desbetreffende netbeheerder voor meer informatie.

Overmacht? Dan geen compensatie

Een netbeheerder kan zich ook beroepen op overmacht wanneer de weersomstandigheden echt extreem zijn zoals een overstroming, maar brand is ook een reden. Oorlog of een terroristische aanslag valt daar ook onder. Bent u zelf nalatig geweest nadat de netbeheerder aangekondigd heeft werkzaamheden uit te voeren dan vervallen uw rechten ook.

Plaats een reactie