WoonEnergie neemt klanten Robin Energie over

De dochteronderneming van Eneco, WoonEnergie, is doende de klanten van het failliete verklaarde Robin Energie over te nemen. WoonEnergie gaat dus de levering nu overnemen van Robin Energie. Op dit moment levert Woon Energie al; aan ruim 70.000 huurders van diverse wooncorporaties energie & gas. De bestaande klanten mogen vanaf nu gaan besluiten als ze blijven bij Woon Energie of als ze toch zullen gaan voor de overstap. Besluit men om over te stappen? Dan dient men de opzegtermijnn van 30 dagen wel in acht te nemen. 

Wat betekent WoonEnergie voor haar klanten?

WoonEnergie heeft een samenwerking lopen met ruim 100 actieve wooncorporaties. De focus van het energiebedrijf is om de huurders lagere energiekosten te bezorgen. Ondanks deze focus wordt de duurzaamheidsdoelstelling niet uit het oog verloren. Er wordt consistent 100% groene stroom geleverd aan de klanten. De consumenten krijgen daarbij de keus om dus ook hun bijdrage te leveren bij het besparen op de CO2 uitstoot. Ook de bespaartips op de energiekosten worden meegenomen in dit geheel.

Hoe ziet het aanbod van WoonEnergie contracten eruit?

Het aanbod van energiecontracten bij WoonEnergie bestaat uit 1-jarige en 3-jarige contracten. Daarnaast kunt u ook kiezen uit een standaard modelcontract. Gaat u liever voor flexibiliteit? Dan kunt u het best kiezen voor het energiecontract met variabele tarieven. De looptijd van dit contract is onbepaald. WoonEnergie geeft u de garantie op lage tarieven ten opzichte van de concurrentie. Het is voor u dus de taak om energie te vergelijken en ontdekken als dat waar is. U zal dan op basis van feiten dus de overstap kunnen maken naar WoonEnergie of een andere energieleverancier. GoedkoopsteEnergie heeft een online vergelijker die u in deze bij zal staan.

Klantenbestand werd te groot voor Robin Energie

Op den duur zal Robin Energie al op een klantenbestand van ruim 40.000 klanten. En naar alle waarschijnlijkheid is het nieuwe facturatiesysteem het energiebedrijf uiteindelijk fataal geworden. Als gevolg hiervan vroeg de belastingdienst het faillisement aan voor Robin Energie. Twee jaar terug zag Robin Energie een forse toename in het aantal klanten. Blijkbaar was het bedrijf niet voorbereid op de snelle groei en kon het niet bijbenen. Daarnaast kunnen andere factoren zoals slechtbetalende klanten een energiebedrijf ook flink veel kwaad doen. Een soortgelijk geval betrof EnergieFlex het afgelopen jaar nog.

De keus: blijven of opstappen?

Het is zeker niet goed te praten als een energiebedrijf genoodzaakt is om haar aktiviteiten stop te zetten.  De klanten kunnen zich altijd voegen bij een andere energiebedrijf. Uit historie is af te leiden dat klanten ervoor kiezen om over te stappen ondanks een ander bedrijf een overname van de diensten doet. dat is natuurlijk een vrije keus van de klant. Het aanbod van de nieuwe energieleverancier kan wel voordelig zijn, dus het is aan te raden om het ook goed door te nemen. Ziet u er uiteindelijk geen heil in? Dan mag u energie vergelijken en overstappen. Er zijn tal van energie aanbiedingen waaruit u kunt kiezen. Stap over en bespaar honderden euro’s op energiekosten.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie