Welke energieleveranciers kan ik vergelijken voor een scherp energiecontract?

Energie vergelijken en benieuwd naar welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? We kennen in Nederland een aantal grote energieleveranciers met verschillende merken, naast een aantal zelfstandige leveranciers en een aantal energieleveranciers op basis van krachtige principes. We zetten ze voor je op een rij, aan de hand waarvan je na kunt gaan welke energieleveranciers je kunt vergelijken om de goedkoopste energie af te kunnen nemen.

Grote energieleveranciers in Nederland

Tot de grootste energieleveranciers in Nederland behoren Essent, Nuon, Eneco en E.on. Essent is onderdeel van RWE en voert tevens het merk EnergieDirect. Nuon is onderdeel van Vattenfall. Eneco is onderdeel van Eneco Holding NV en voert ook de merken Oxxio, Dong, Green Choice en MKB energie. E.on is onderdeel van E.on SE en voert verder geen andere merken.

Andere grote energieleveranciers in Nederland zijn de Nederlandse Energie Maatschappij, Budgetenergie, Qurrent en Electrabel. De Nederlandse Energie Maatschappij is onderdeel van de Nederlandse Energiemaatschappij BV en voert ook het merk SloopdeCrisis. Budgetenergie is onderdeel van Nuts Services BV en voert ook het merk Atoomstroom, Qurrent is een onderdeel van Stichting Doen. Electrabel is onderdeel van Engie en voert ook het merk United Consumers.

Kleinere en zelfstandige energieleveranciers

Daarnaast zijn er tal van andere kleine, zelfstandige energieleveranciers in Nederland beschikbaar. Het gaat dan bijvoorbeeld om Greenfoot, Delta en Vandebron. Andere energieleveranciers met een onafhankelijk karakter zijn bijvoorbeeld DGB, Energieflex, Pure Energie, De Unie en Kas Energie. Het zijn anders dan de merken hierboven genoemd onafhankelijke energieleveranciers, die er regionaal of landelijk voor zorgen dat je de goedkoopste energie af kunt nemen.

Energieleveranciers met bijzondere principes

Tenslotte kunnen we een aantal energieleveranciers met bijzondere principes onderscheiden. In twee van de gevallen gaat het om een merk binnen een groter concern. Atoomstroom is onderdeel van Nuts Services BV waar ook BudgetEnergie onder valt. De energieleverancier maakt uitsluitend gebruik van de stroom uit kerncentrales. Green Choice maakt onderdeel uit van Eneco Holding NV en behoort met een aantal andere merken tot een grotere groep. De energieleverancier maakt uitsluitend gebruik van groene stroom en probeert op basis daarvan bovendien de goedkoopste energie te leveren. Ook Windunie is een energieleverancier op basis van bijzondere principes, het is de enige onafhankelijke in dit rijtje. De energieleverancier maakt uitsluitend gebruik van windenergie uit Nederland en probeert dat zo voordelig mogelijk aan te bieden.

Wil je een energieleverancier kiezen voor de goedkoopste energie? Wees je er van bewust dat een aantal budgetmerken onderdeel uitmaken van grotere holdings, terwijl andere energieleveranciers daadwerkelijk onafhankelijk zijn en bijvoorbeeld zelfstandig een klein kantoor betrekken. Je kunt online energieleveranciers vergelijken, zodat je de mogelijkheid hebt om de goedkoopste energie af te nemen en maximaal op de kosten voor je energiecontact te besparen.

Plaats een reactie