Weetjes & Tips: U merkt een verhoogd verbruik. Mag de hulp van de energieleverancier gevraagd worden voor een controle op uw apparaten?

Het is eind van de maand en bij het willen betalen van uw vaste lasten merkt u een verhoogd bedrag. U gaat na en ziet dat het verbruik van energie danig is toegenomen. Het gevolg is dat u zoals aangegeven een verhoogde rekening zal moeten betalen. Er moet een oorzaak zijn. Kan het zijn dat bepaalde apparaten bijdragen aan het verhoogd verbruik? Best mogelijk! U zult stappen moeten ondernemen om het te laten nazien. Wie zou u kunnen benaderen voor een controle op de apparaten? Kan een energieleverancier dat ook voor u natrekken?

 Controle op apparaten , wie doet dat?

In geval u vermoedt dat het verhoogt verbruik komt door apparaten moet u die laten controleren. U kunt de diensten van een erkende installateur inhuren om uw apparaten na te zien. Men neemt soms aan dat de energieleverancier dat doet, maar dat is niet zo. Uw energieleverancier is daar niet voor verantwoordelijk. Hun taak is het leveren van energie aan u. De netbeheerder heeft net als uw energieleverancier ook een uitgesneden taak. Zij moeten ervoor dat de kwaliteit van het energietransport gegarandeerd is tot aan uw meter. Het controleren van uw apparaten is dus ook geen taak van uw netbeheerder. De erkende installateurs staan geregistreerd en die kunt u dan opzoeken op bijvoorbeeld de site van de Autoriteit Consument & Markt.

Goedkoopsteenergie.com houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en geeft waar nodig ook tips. Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie