Weetjes : Autoriteit Consument & Markt

De verantwoordelijkheden van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de Consumentenautoriteit en de OPTA  liggen sinds 1 april 2013 bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De overgenomen verantwoordelijkheden moeten bewaakt worden door één autoriteit. Wat is de ACM? De Autoriteit Consument & Markt is een onafhankelijke toezichthouder die de belangen behartigd voor zowel consumenten als ook bedrijven.

                                                                      

Wat doet de ACM?

De ACM is toezichthouder van onder andere de netbeheerders en energieleveranciers in Nederland. De ACM is onder andere belast met de prijsbepaling. Het stellen van maximum prijzen voor het transport , de aansluiting en transportzaken vallen onder het beheer van de ACM. Het streven van de ACM is het opzetten van een groothandelsmarkt voor gas en energie waar genoeg concurrentie bestaat. Dit moet ertoe leiden dat de prijzen voor energie en gas dan op een efficiënte en eerlijke wijze worden opgebouwd. Energieleveranciers die elektriciteit en/of gas willen verkopen aan klein (consumenten) en groot verbruikers (bedrijven) moeten een vergunning aanvragen. De ACM is de autoriteit die vergunningen verstrekt.

GoedkoopsteEnergie.com is meer dan alléén maar een vergelijkingssite. U kunt er allerlei nieuws vinden over energie en daarnaast  ook de top energie aanbiedingen.

Plaats een reactie