Wat wordt bedoeld met de capaciteit van uw aansluiting?

Als er gesproken wordt over een aansluiting op het energienet is het simpel te omschrijven. Een aansluiting is namelijk de verbinding tussen het energienet en de meter in uw meterkast thuis. Vervolgens is het belangrijk om  te weten wat de doorlaatwaarde is van uw aansluiting. Wat is de doorlaatwaarde? De doorlaatwaarde is het elektrisch vermogen (watt) of stroomsterkte (ampére) die maximaal doorgelaten kan worden. U wordt maandelijks aan de hand van de capaciteit van uw aansluiting kosten in rekening gebracht.

Waar staat de capaciteit op mijn meter?

De doorlaatwaarde van uw gasaansluiting (grootte) van uw gasaansluiting kunt u aflezen linksboven op de meter. Dit in tegenstelling tot de aansluitwaarde van uw elektriciteitsaansluiting. Deze waarde is helaas nog niet af te lezen op uw elektriciteitsmeter. Op de rekeningen van uw energieleverancier staat wel het type van uw aansluiting.

Belangrijk! De volgende typen elektriciteitsaansluitingen vallen in de eerste tariefgroep van het capaciteitstarief ,3×25 ampère:

  1. 1×25
  2. 1×35
  3. 1×40

U ziet daarom soms op ook uw rekening vermeld 3x25A . Het is voor u als klant natuurlijk ook mogelijk om uw aansluiting te wijzigen. U kunt altijd ook een erkende installateur vragen om advies over de benodigde capaciteit voor uw huis of zaak.  Netbeheerders kunnen u hierover niet adviseren.

Wat is de taak van een Netbeheerder?

Het is altijd goed als u het verschil kan uitmaken tussen begrippen. Dus leggen we ook de nadruk op begrippen als er geschreven wordt over een bepaald onderwerp. Wat is een netbeheerder? Een netbeheerder is conform de wet aangewezen voor het beheer van één of meer dan één net. De verantwoordelijkheid voor de aanleg van de netten en het transport van elektriciteit/gas ligt bij de netbeheerder. Het is dus per wet vastgesteld welke beheerder in uw regio voor het beheer zorgt. Het is niet mogelijk om te kiezen zoals bij de energieleveranciers het geval is. alleen door te verhuizen kunt u mogelijkerwijs overstappen naar een andere netbeheerder. Maar dan nog bestaat er ergens kans dat u door dezelfde netbeheerder bediend kan worden. Het is geheel afhankelijk van het gebied en de aangewezen beheerder.

Goedkoopsteenergie.com probeert u wegwijs te maken op diverse gebieden. We zijn niet alleen een vergelijkingssite , maar ook een site waar u informatie van kan halen. U weet nu dus ook weer wat een netbeheerder doet. Blijf de website volgen voor de allerlaatste energieaanbiedingen. En als vergelijkingssite zijn we niet meer te overzien. Geef door aan uw vrienden en naasten dat ze altijd op de site informatie kunnen halen. Meer bezoekers betekent meer informatie over duurzame energie naar buiten toe. Op naar een groener Nederland! Wees wijs en vergelijk.

 

Plaats een reactie