Wat voor procedure wordt gehanteerd bij de Geschillencommissie Energie?

Binnen alle sectoren komen er geschillen voor die opgelost moeten worden. Soms kunnen partijen onderling tot een bepaalde schikking komen en soms weer niet. Men zoekt dan het recht bij de daarvoor aangewezen instanties. Er moet een oplossing komen die de partijen respecteren. De instantie die daarvoor zorgt is de Geschillencommissie Energie.

Waarom de Geschillencommissie Energie?

Het loopt maar niet met uw energiebedrijf? Dit heeft u ook kenbaar gemaakt , maar het bedrijf maakt naar uw inziens geen moeite om te komen tot en werkbare oplossing. U wilt dus stappen ondernemen. Waar kunt u dan terecht? De Geschillencommissie Energie kan zeker van betekenis zijn. In de algemene voorwaarden van uw contract staat vastgelegd als uw energiebedrijf is aangesloten bij deze instantie. U weet bij voorbaat dus als uw leverancier lid is of niet. De informatie van het lidmaatschap van een leverancier is ook te achterhalen op de website van de commissie.

Hoe gaat de Geschillencommissie te werk?

Is er een geschil met uw leverancier voor energie? De Geschillencommissie zorgt hier voor de handeling van de kwestie en besluit wie er uiteindelijk gelijk heeft. Het  besluit dat genomen wordt is bindend voor de partijen. Kosteloos is deze bemiddeling echter niet. U betaalt een bepaald bedrag. Men noemt het klachtengeld.De hoogte van dit bedrag staat aangegeven op de website. U vindt verder ook de correcte informatie over het aanmelden van een meningsverschil. Dat geschiedt per post en/of via de site van de Geschillencommissie.

Goedkoopsteenergie.com maakt u gewoon wegwijs op het gebied van de energievoorziening, maar ook bij eventuele ontevredenheid. U weet dan precies waar u moet wezen om het recht te trekken. De energievergelijker op goedkoopsteenergie.com maakt het u stukken makkelijker om te kiezen uit de vele aanbieders. De laatste energieaanbiedingen worden ook geplaatst om u op de hoogte te houden van de voordelen. Wees wijs en vergelijk!

 

 

Plaats een reactie