Wat is mijn gezin kwijt aan energiekosten?

Dit hangt ten eerste af van het aantal personen waaruit uw gezin bestaat. Dus nemen we een gezin met ouders en twee kinderen dan spreken we van 4 personen en word het stroom en gasverbruik geschat op 5000 kilowattuur stroom en 2300 kubieke meter gas. De voorschotnota bedraagt dan anno 2016 gemiddeld €160 per maand.

Gas is de duurste kostenpost op uw energierekening

Het verbruik aan gas neemt het meeste in op uw energierekening, des te meer personen er in huis wonen hoe meer er aan gas word verbruikt. Door te bezuinigen op uw gasverbruik kunt u deze kosten al terugdringen. Denk hierbij aan minder lang douchen dus kort uw douchebeurten in. In de winter kunt u uw thermostaat al een graad lager zetten waardoor u op jaarbasis ook al gauw een paar tientjes bespaart.

Energiekosten per samenstelling:

  • 1 persoon verbruikt 1500 kWh stroom en 1100 m3 gas       € 82 per maand
  • 2 personen verbruiken 2500 kWh stroom en 1300 m3 gas € 98 per maand
  • 3 personen verbruiken 4000 kWh stroom en 1500 m3 gas €140 per maand
  • 4 personen verbruiken 5000 kWh stroom en 2300 m3 gas €160 per maand
  • 5 personen verbruiken 5000 kWh stroom en 2500 m3 gas €180 per maand

Houdt zelf ook energieverbruik in de gaten

Let wel op dat het hier een indicatie betreft, dit word alleen aangehouden wanneer je je energieverbruik niet precies weet of wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen. De energiekosten en het verbruik worden pas duidelijk nadat je een jaar energie en gas hebt verbruikt. De energieleverancier houdt deze kosten en het verbruik voor je in de gaten. Je kunt zelf natuurlijk ook een schatting maken, heb je bijvoorbeeld een grote woning dan is het gasverbruik al hoger, ook spelen factoren mee zoals de isolatie van de woning. Want een woning die niet goed geïsoleerd is zal ook minder goed warmte vast kunnen houden.

Bereken energiekosten per energieleverancier

Door alle energiekosten te berekenen per energieleverancier zult u het verschil kunnen bekijken tussen de aangeboden producten. Ook hierin bestaan uiteraard verschillen omdat de ene energieleverancier u meer in rekening brengt dan de andere. GoedkoopsteEnergie.com focust zich op de goedkoopste energie voor u. Met een handige vergelijker zult u direct kunnen bekijken wie u het goedkoopste energietarief kan aanbieden.

Goedkoopste gas en stroom vergelijken

Water behoort eigenlijk ook tot de energiekosten, maar u betaalt weer een andere partij voor het gebruik van water. Daarom zult u in onze energievergelijker dan ook alleen de kosten kunnen berekenen voor gas en stroom. U kunt uw energie en gas kosten natuurlijk zelf het beste onder controle houden door te beginnen met energie besparen en te zoeken naar de beste energie aanbiedingen. Houdt overzicht in uw verbruik door maandelijks op uw energie en gasmeter te letten. Zo constateert u zelf wanneer het energieverbruik ineens hoger is en daar kunt u op inspelen door alerter te zijn op uw stroom en gasverbruik. U vermijdt dan een dikke eindafrekening die u anders zou moeten betalen. In dat geval is voorkomen beter dan genezen want een paar honderd terugbetalen aan de energieleverancier is nooit leuk.

Echt energie besparen levert het meeste voordeel op

Met overstappen bezuinigt u tot 700 euro per jaar wanneer u echt voor de aller goedkoopste energie heeft gekozen. Wanneer u er te lichtvaardig over denkt en vervolgens overstapt kan dit verschil pijnlijk duidelijk worden bij een energievergelijking.

Plaats een reactie