Waarom energie besparen loont

Uit onderzoek blijkt dat de meeste huishoudens nog steeds teveel betalen aan hun energieleverancier. Het waarom kan vele redenen hebben maar de meest belangrijke reden is dat men nog niet is overgestapt. De administratieve rompslomp is te gauw een gedoe en dat houdt mensen tegen. Maar wist u dat het administratieve gedoe u al uit handen word genomen?

Energie besparen begint nu

U hoeft niet een opzegbrief op te stellen of te bellen naar de energieleverancier om uw overstap te bevestigen. Dit word namelijk al voor u gedaan. Dit hoort bij de overstapservice die wij u bieden, u geeft alleen aan dat u interesse heeft voor een bepaald product en wanneer u daadwerkelijk de overstap besluit te maken dan neemt de nieuwe energieleverancier die taak over. Ook als u niet wilt wisselen van energieleverancier dan kunt u zelf actief aan de slag gaan met energie besparen.

Wat verbruikt het meeste aan energie?

Energie besparen betekent dat u uw gedrag zult moeten aanpassen en dus gaat bezuinigen op uw energieverbruik. Eigenlijk kan energie besparen leuk zijn omdat u aan het einde van het jaar zult opmerken dat u geld ermee heeft bespaard. Maak maar eens een overzicht van de apparaten waarvan u denkt dat zij veel energie verbruiken. We helpen u alvast een beetje op weg:

  • wasmachine
  • wasdroger
  • aquarium
  • elektrische boiler
  • waterbed
  • elektrisch kacheltje

Ontkoppelen die vele stekkers en bespaar energie

De wasmachine en wasdroger kunt u na gebruik ontkoppelen van het energienet door simpelweg de stekker eruit te trekken. De apparaten zullen hierdoor niet ongemerkt energie verbruiken en alleen op de tijden waarop u ze gebruikt. U zult zien dat uw energieverbruik veel lager zal zijn door deze tip toe te passen. Ook kunt u voor de was een temperatuur aanhouden van 30 tot 40 graden, uw was is lekker schoon en u wast energiezuiniger. Hoe hoger de temperatuur hoe hoger het energieverbruik. Toch enorm vervuilde was? De meeste wasmachines hebben een eco stand die minder energie verbruikt maar uw vuile was toch goed schoon wast.

Leuk zo’n tropisch aquarium met die gekleurde vissen maar wist u dat een gemiddeld aquarium u op jaarbasis zo’n €175 kost aan energie? Dat is best veel geld dus houdt daar rekening mee wanneer u besluit een aquarium aan te schaffen.

Elektrische boiler? Een zonneboiler is beter

Heeft u een elektrische boiler in huis? Deze boiler verbruikt op jaarbasis ook al gauw €350 tot €400. Natuurlijk heeft een elektrische boiler minder onderhoud nodig dan een gasboiler maar de kosten ervan kunnen hoog oplopen. Bent u financieel in de gelegenheid om de boiler te vervangen voor een zonneboiler? Laat dit dan niet na want het scheelt aanzienlijk in de energiekosten, ook kunt u een subsidie krijgen voor de aanschaf van de zonneboiler.

Rugklachten lost u niet op met een waterbed

Last van de rug en het altijd koud hebben in bed? Overweeg dan eens een ander dekbed en een steviger matras. Want veel mensen denken dat een waterbed deze problemen oplossen. Een waterbed heeft altijd een constante temperatuur en een bepaalde ligging waardoor u heerlijk kunt slapen. Energiezuinig bekeken is een waterbed helemaal niet zuinig want de temperatuur die in stand word gehouden kost energie. Denk maar aan zo’n 750 kilowattuur aan energie dat uw waterbed nodig zal hebben omgerekend kost u dat €150 per jaar.

Heeft u de elektrische kachel echt nodig?

En dan het elektrische kacheltje: aangeschaft om een bepaald vertrek bij te verwarmen? Denk dan eerst goed na of dit ook echt nodig is, en daarbij kunt u dat vertrek misschien beter isoleren. Veel mensen gebruiken een elektrisch kacheltje voor de schuur of een ander vertrek. Maar dit kost onnodig veel aan energie daarom raden wij aan om hier een andere oplossing voor te vinden. Isoleer het vertrek beter en plaats daar een radiator.

Teveel gas verbruiken is geld verspillen

Voorts hoeven wij u niet te vertellen dat gas verbruiken ook enorm veel geld kost. Dus ook hier kunt u stappen ondernemen zoals de thermostaat iets lager zetten. Door de thermostaat al een graad lager te zetten zult u gas besparen en daarmee de gasrekening verlagen. In de winter is het zaak om de deuren goed gesloten te houden waardoor de warmte beter blijft hangen. Ook hoeft de verwarming niet tot op het allerlaatste moment aan te blijven, u kunt de thermostaat al een uur van tevoren uit zetten.

Goedkoopste energie vergelijken

Als de genoemde tips hierboven worden nageleefd zult u een paar honderd euro goedkoper uit zijn. U bespaart daarmee op de eindafrekening. Door ook nog eens te kiezen voor de goedkoopste energie zult u als bonus nog meer geld kunnen besparen. Deze besparing is altijd wel een paar tientjes per maand. Begin alvast met het vergelijken van de goedkoopste energie en stap direct zonder gedoe over.

Plaats een reactie