Verwarming: Blok-en stadsverwarming wordt in 2018 ruim €58,- meer

Bent u gebruiker van blok-en stadsverwarming? Dan krijgt u voor het aankomend jaar een beetje minder goed nieuws. Als gebruiker van blok-en stadsverwarming gaat u in 2018 naar verwachting €58,- ( inclusief BTW) meer betalen als in dit jaar(2017). Het resultaat is dat u dan in 2018 gemiddeld €1151,- gaat betalen voor warmte. Althans dat blijkt uit de maximumtarieven die de ACM(Autoriteit Consument & Markt) heeft gepresenteerd.

Nog een stijging die impact zal hebben op de huishoudens

Het jaar 2018 is nog niet begonnen, maar er zijn al een paar verhogingen die in het verschiet liggen. Zo heeft men al afgekondigd dat de energiekosten zeker zullen stijgen. Met name door de toeslag van de energiebelastingen en andere kosten gaat men een verhoogde factuur ontvangen voor energie. Dat is helaas niet het enige waarom men meer zal moeten betalen vanaf 2018. Ook voor warmte gaat men nieuwe verhoogde tarieven moeten betalen. Deze stijgingen hebben als voornaamste oorzaak: de koppeling van de tarieven voor warmte aan de tarieven voor verwarming van gas. Deze koppeling is per wet vastgelegd(Warmte wet). Het werkt dan zo dat bij een stijging of verlaging van kosten voor verwarming, de kosten voor gasverwarming ook omhoog of omlaag gaan.

Vaste kosten voor gasverwarming stijgen in 2018 bijvoorbeeld met gemiddeld €10,- per jaar inclusief BTW. Bijgerekend de kosten voor transport, levering en aansluiting.

De stijging van de variabele kosten voor gasverwarming zal in 2018 gemiddeld €48,- zijn per jaar met BTW. Als er wordt gekeken naar de opbouw van de kosten bestaan die voor ongeveer 50% uit gasprijzen en het ander deel uit energiebelastingen.

Het wordt dus een periode van passen en meten, maar met de juiste besparingen en voorzieningen komt u er wel. GoedkoopsteEnergie.com blijft in deze een partner die u op de hoogte blijft houden van de ontwikkelingen. U weet dan tijdig wat u moet doen en wat u kunt verwachten. Daarnaast kunt u ook zelf verder op zoek gaan naar pasklare energieaanbiedingen voor u. Vergelijk en haal uw voordeel!

Plaats een reactie