Verdubbeling laadpunten elektrische auto’s op Utrechtse verlanglijst

De technologie staat niet stil. Ook in de auto-industrie niet. De opmars van de elektrische auto is niet meer te stuiten en dat is ook  goed merkbaar over de weg. In Nederland is dat nu ook goed te merken. Geen verrassing overigens, omdat de Nederlander steeds bewuster wordt als het gaat om het beschermen van het milieu. Ook de gemeente Utrecht doet merkbaar mee aan deze trend. Er is een toenemend aantal elektrische (deel)auto’s te bespeuren in de stad. Als de trend zich voortzet zullen er tegen 2025 ruim 25.000 elektrische auto’s over de Utrechtse wegen te zien zijn. Op zich heel goed, maar dan moeten er tegen die tijd ook voldoende faciliteiten zijn om dat op te kunnen vangen( laadpunten enz.).

Utrechtse faciliteiten verruimen om elektrische auto’s te ondersteunen

De gemeente Utrecht weet dat de toekomst van elektrisch vervoer een bloeiende zal zijn voor de stad. Maar daar komen er natuurlijk ook uitdagingen mee gepaard. Met name laadpunten moeten optimaal aanwezig zijn om het elektrisch vervoer te ondersteunen. De gemeente Utrecht gaat deze situatie met in achtneming van de geprojecteerde toename van elektrische voertuigen aanpakken. Er is namelijk een plan opgezet genaamd:’Utrecht laadt op voor 2030′ , welke de uitbreiding van laadpunten inhoudt. De stad telt per heden 8oo laadpunten, maar daar zal verandering in moeten komen wilt men de groei aankunnen. Om deze groei te ondersteunen zal het aantal laadpunten verdubbeld moeten worden naar 1600 in het jaar 2020.

Laadpunten cruciaal voor groot deel rijders

Een aanzienlijk deel van de elektrische rijders beschikt niet over eigen oprit om te laden. Deze zijn dus zeer afhankelijk van de publieke laadpunten. Er is een prognose gemaakt welke stelt dat om in 2025 de 25.000 elektrische auto’s te laden men ruim 5.000 publieke laadpunten nodig zal hebben. Tegen het jaar 2030 zal dat aantal gezien de voorspellingen zelfs moeten groeien naar een minimum van 10.000.

Om dit plan tot een succes te maken heeft men een paar aanpassingen die zullen helpen. Zo hoeven bestuurders vanaf 2020 geen aanvraag in te dienen voor een laadpunt. Er zal een uitbreiding plaaastvinden op het moment dat een bestaande laadpunt te vaak in gebruik is. Aan de hand van metingen van gebruik zal men mogelijk kunnen voorspellen wanneer en waar een aanvullende laadpunt moet komen. Laadpunten zullen volgens de gemeente geplaatst worden in parkeergarages, zodat er ontlasting zal plaatsvinden van de straten. Er zal een planmatige aanpak plaatsvinden per wijk om na te gaan waar de palen het best geplaatst kunnen worden. Ook vraagt men nu reeds input van de bewoners voor de plaatsing van de palen. Deze kunnen ook mee helpen denken. Daarnaast zal de plaatsing van de laadpunten ook versneld worden. Het doel is de laadpunten twee keer zo snel te plaatsen als nu het geval is. Deze ontwikkelingen zullen zeker zorgen dat elektrisch rijden toegangkelijker gemaakt zal worden in de toekomst.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie