Uw energierekening! Bent u bewust over de opbouw daarvan?

Het komt vaker voor dat de energierekening fouten bevat. Eigenlijk heel vaak zelfs. Het is dan tijd om na te gaan wat er dan mis loopt. Vaker betalen we de rekeningen zonder na te gaan wat de opbouw is van het factuur. Bent u ooit na gegaan wat de opbouw is van uw energiefactuur? Heeft u nagetrokken als u wel de juiste tarieven betaalt voor energie en gas? En heeft uw energieleverancier zich gehouden aan de gemaakte afspraken? Vragen die u alleen zal kunnen beantwoorden door uw energierekening te controleren. Merkt u onduidelijkheden? Dan moet u het dan wel aangeven zodat het recht getrokken wordt.

Klachten over de energierekening nemen toe

Volgens feiten is het probleem rondom de energierekening al meerdere keren bespreekbaar gemaakt. Radar, het consumentenprogramma, stelde evenals Vereniging Eigen Huis dit probleem eerder aan de kaak. En terecht! De klachten werden steeds meer aangemeld. Tientallen energieleveranciers werden door de ACM gecontroleerd op fouten. Er wordt gewerkt en fouten kunnen voorkomen. Het wordt pas vervelend als deze fouten de consument geld gaan kosten. Bent u een consument die niet graag overstapt? Dan moet u wel even grondig uw zaken controleren. U  wordt aangemerkt als te zijn een slaper , omdat u weinig tot nooit dieper gaat kijken hoe uw energierekening in mekaar zit. Miscchien tijd om dat nú wel te doen. Het besparen kan ook op zo een manier.

Vergelijk de energieleveranciers en selecteer een korte overeenkomst met een vaste prijs

Mensen die weinig of niet overstappen lopen soms wel honderden euro’s mis. Het vergelijken van energie kan zorgen vvoor het besparen van heel veel geld. De consument is geneigd om het variabel contract te kiezen. Ligt daar het voordeel? Volgens de ACM is dit contract niet eens zo voordelig. Als u echt wilt gaan besparen kunt u kiezen voor de 1 jarige energiecontracten met een vaste prijs. Het controleren van uw energierekening aan het eind van het jaar is aan te bevelen. Zodoende voert u ook zelf de controle uit op uw energieleverancier. Merkt u onduidelijkheden? Dan kunt u dat dan gelijk aangeven aan uw energieleverancier. Ze dienen dan met een geode uitleg te komen. Het is immers uw recht te weten als de juiste tarieven zijn toegepast.

De ACM stimuleert het naleven van de regels

De regels van het energiecontract moeten nageleefd worden door de consument en de energieleverancier. De ACM probeert middels actieve reclames en aansporingen om mensen te bewegen om over te stappen. En het lukt aardig. In 2016 lag het aantal klantenn dat niet wilde overstappen nog rond de 32%, maar dit jaar is het inmiddels afgezakt naar 29%. De consumenten ondernemen dus steeds meer actie.

Drie energieleveranciers kregen de vorige week een waarschuwing van de ACM. De gemaakte afspraken met de ACM hebben ze niet nageleefd. Ze hebben er namelijk niet voor gezorgd dat hun energierekeningen duidelijker zijn geworden. Volgens gemaakte afspraken moesten alle leveranciers vóór 1 juli 2017 hun energierekeningen duidelijker maken voor de consument. Ze hebben nagelaten dat te bewerkstelligen.

Energie aanbiedingen goed vergelijken op voordeel voor 2018

De energiemarkt wordt momenteel flink bestookt met cashback kortingen. U raakt helemaal in de war van de vele aanbiedingen. U kunt als eerst starten met een energievergelijking. Een doorlichting van alle energie aanbiedingen is de beste oplossing. U kunt dan zelf echt kiezen wanneer u denkt de goedkoopste leverancier gevonden te hebben. Simpel besparen door goed energie te vergelijken. Een paar minuten van uw tijd zorgen voor besparing over een bepaalde tijd!

Wees wijs en vergelijk!

 

Plaats een reactie