Tros Radar onderzoekt het vergelijken van energie

Tros Radar maakt er werk van om veel producten en diensten op verschillende manieren te vergelijken en te testen. Het vergelijken van energie wordt door Tros Radar dan ook regelmatig getoetst. Er worden diverse onderzoeken gedaan als het gaat om energie. Wat voor onderzoeken doet men vanuit Tros Radar? Men toetst bijvoorbeeld in hoeverre de vergelijkingssites daadwerkelijk onafhankelijk zijn. Ook wordt er nagetrokken als de klanten van goed advies voorzien worden. Verder wordt er ook regelmatig bekeken als de consumenten wel of geen geld besparen bij een eventuele overstap. Er wordt dan een calculatie gemaakt van de gemiddelde besparing. Mede door de onderzoeken van Tros Radar blijven consumenten, vergelijkingswebsites en energieleveranciers op scherp. Dit is zeer belangrijk voor de scherpte van alle partijen binnen de markt!

De Nederlandse energiemarkt wordt naast Tros Radar ook scherp in de gaten gehouden door de Autoriteit Consument en Markt. Recent heeft de ACM nog een ontdekking gedaan dat het aanbod tijdens het vergelijken van energie vaak onduidelijk is voor de consument. Dit maakt dat het objectief vergelijken van energie stukken moeilijker. Er is bijvoorbeeld door NUON onvoldoende informatie over de netbeheerkosten vastgelegd. Nog een ander voorbeeld is dat de Windunie heeft verzuimd om belangrijke informatie op tijd te verzenden. Daarnaast ook geen duidelijk omschreven informatie. Dit was reden genoeg voor de ACM om hoge dwangsommen op te leggen. Manipulatie binnen de energiemarkt wordt naast de informatievoorziening en het vergelijken van prijzen ook zeer regelmatig onderzocht door de ACM. Regelgeving moet de ACM in staat stellen om de energieleveranciers beter te controleren. Het resultaat hiervan zal een betere bescherming van de consumenten betekenen tegen oneerlijke praktijken.

 

  Tros Radar presenteert interessante onderzoeken over energie vergelijken

Tros Radar verricht veel onderzoek en presenteert heel vaak de uitkomsten van. Deze informatie blijkt heel handig te zijn bij het vergelijken van energie.  Het is recent bijvoorbeeld gebleken dat ‘zogenaamde ‘ goedkope energietarieven bij leveranciers achteraf een hoger prijskaartje hadden. Dit omdat er onvoldoende rekening is gehouden met de vastrechtkosten die hoger liggen. Ook het collectief inkopen van energie blijkt niet altijd even voordelig te zijn. De hoge marketingskosten worden door de organisatoren doorberekend hetgeen dan weer effect heeft op de uiteindelijke prijs.

Onderzoek heeft verder ook uitgewezen dat onder de 10 grote energieleveranciers de energiecontracten met lage tarieven voor stroom en gas vaak gepaard gaan met uitzonderlijk hoge vastrechtkosten. De besparing die men tegemoet ziet valt dan zwaar tegen. Essent, Eneco en NUON  rekenen weinig vastrechtkosten aan de ene kant. Aan de andere kant is het helaas zo dat er wel weer hogere leveringstarieven in rekening worden gebracht. Dit zijn dan weer kneepjes die de energie markt kent.

Het vergelijken van energie o.b.v. All-in-kosten

Het is u inmiddels duidelijk dat het vergelijken een intensieve handeling is. U moet goed opletten om geen verkeerde keus te maken. Maar er zijn tips die u kunt gebruiken bij het vergelijken van de energieleveranciers. Eén daarvan is het vergelijken op basis van All-in-kosten. Dat scheelt een heleboel ellende! Tijdens het berekenen moet u checken als alle overige kosten in rekening worden gebracht. De energievergelijker op de websites maakt altijd berekeningen op basis van de All-in-kosten.  Dit ter voorkoming van onverwachte kosten bij uw eindafrekening. Een ieder kijkt er naar uit om te besparen. GoedkoopsteEnergie.com helpt u op weg. Wilt u weten wat uw besparing gaat zijn? Voer dan op de website uw postcode en verbruiksgegevens in en laat maar berekenen!

Top 5 Goedkoopste Energieleveranciers 2017

GoedkoopsteEnergie.com biedt u de mogelijkheid als klant om energie te vergelijken op basis van uw persoonlijk verbruik. U hebt dan altijd een goed beeld van de kosten die u kunt verwachten. Naast het vergelijken kunt u ook een beter beeld hebben door het onderstaand tabel te bekijken met de goedkoopste energieleveranciers. Als het gaat om het gemiddeld jaarverbruik zijn de onderstaande leveranciers het voordeligst. We kiezen voor het gemak een verbruik van 84o kWh voor stroom en 1100 m³ voor CO² gecompenseerd gas. De kortingen die u getoond worden zijn reeds verwerkt in de getoonde eindprijs per jaar. Bent u gebrand om te weten welke leverancier voor uw verbruik het goedkoopst is? Maakt u dan gebruik van de energievergelijker!

Top 5 energie aanbiedingen juli 2017

EnergieleveranciersKortingKosten per jaar
EnergieFlex€180,-€902,05
Oxxio€240,-€926,26
Nuon€200,-€963,75
Budget energie€330,-€967,42
Essent€120,-€973,66
Stroom: 1840 kWh / Gas: 1100 m3 / Regio 4 (Friesland)

Pijldatum 1 juli 2017; Exclusief Prepaid betaalvormen.

Meer vergelijkingen van energieleveranciers

De website van Tros Radar heeft recent een nieuwsbericht geplaatst waaruit blijkt dat steeds meer consumenten energie en gas vergelijken. Ook het overstappen van consumenten naar een andere energieleverancier neemt toe. Uit cijfers blijkt dat in 2015 niet minder dan 13,1% van alle consumenten minimaal 1 keer zijn overgestapt. In 2014 stond dit percentage nog op 12,5%! De ACM geeft aan dat dit percentage gestaag toe neemt. Sommige huishoudens hebben mede door het overstappen naar een andere energieleverancier tot wel € 314,00 kunnen besparen. Sedert de vrije keuze binnen de energiemarkt zijn veel mensen overgestapt. Minimaal 44% van het totaal aan consumenten is tenminste 1 keer overgestapt. En uit onderzoek is gebleken dat nog eens 40% van de consumenten het plan heeft om binnen de komende 2 jaar over te stappen.

Goedkoopsteenergie.com is nog steeds de website waar u kunt vergelijken welke leverancier u het beste tarief gaat aanbieden. Plaats uw gegevens maar en vergelijk! Aanbiedingen van de energieleveranciers ontbreken er ook niet. De allerlaatste kunt u er vinden. Lees maar eens en laat u overtuigen.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie