Telefonische verkopers blijven maar bellen en de ACM wordt overspoeld met klachten

Telefonisch verkopen heeft zijn goede tijden gehad, maar inmiddels worden mensen veels te veel op deze manier benaderd en dat wekt wrevel op. Het is voor de consument niet fijn om steeds gebeld te worden voor een verkooppraatje. Om het gesprek snel te laten lopen wordt er aangegeven dat er informatie uitgewisseld zal worden. En dan begint het: er komen rekeningen die betaald moeten worden. Zonder dat u wilt worden u facturen opgestuurd. Hoe is dit op te lossen? Simpel! Gewoon NEE zeggen tegen de dergelijke aanbiedingen. Het moment dat u merkt dat u aan de andere kant van de lijn een telefonische verkoper heeft gewoon het gesprek beëindigen.

Ophangen de beste mogelijkheid

Heeft u een rekening ontvangen naar aanleiding van het telefonisch gesprek? Betaal deze dan niet. De malafide bedrijven zullen u onder druk willen zetten, maar u moet onder geen beding zwichten onder druk. Men komt aan uw gegevens door de leuke internet actie’s zoals bijvoorbeeld een enquete of prijsvraag. En dan vindt daar de vastlegging plaats van uw consumenten gegevens. Laat u niet wijs maken dat het vrijblijvend is, want na het ontvangen van een factuur merkt u het tegendeel. Laat u niet intimideren en geef geen toestemming om de betaling door te voeren. Betaal dus niet!

Niets is verplicht bij telefonisch verkopen

Als consument heeft u het recht om NEE te zeggen tegen deze acties. De verplichting om te betalen is er niet, laat u niet onder druk zetten. Doe niet mee en blijf ver van deze telefonsiche gesprekken. Er is een trend waarbij u wordt gebeld met het nieuws iets ” gewonnen”  te hebben. Niet happen! Geef uw gegevens niet af. De verkopers gaan tal van technieken toepassen om u te overtuigen uw gegevens af te staan. Wees resoluut en verbreek het gesprek netjes. Geen problemen met onverwachte incasso’s.

Merkbare stijging klachten bij ACM over telemarketeers

Het afgelopen half jaar zijn er ruim 30.000 meldingen binnen gekomen over ongewilde telefonische verkopen. De ACM werd als het ware overspoeld met de klachten. Het advies is gewoon duidelijk NEE zeggen en ook geen persoonlijke informatie doorspelen. En hoofdzaak, niet betalen! Ook energieleveranciers geven de opdracht om consumenten op te bellen. Daarbij worden u de voordelige aanbiedingen voorgehouden. Het kan allemaal leuk klinken, maar u moet het toch liever anders doen. Het beste is om online en op uw eigen tijd achter de PC, tablet of mobiel een energie aanbieding te bekijken.

De beste aanbieding vindt u middels online energie vergelijken

Wilt u ongestoord en zelf uw energiezaken regelen? Dan is de beste optie om online energie te vergelijken. Het beste is om op uw tijd achter de PC te zitten en de diverse opties te bekijken. U heeft zelf de teugels in handen om een geschikte energie aanbieding te kiezen. Het overstappen gebeurt dan geheel op uw termen. De informatie die u nodig heeft zal u kunnen halen van de website van de onafhankelijke energievergelijkingssite of energieleveranciers. U wordt daar hel goed geholpen.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie