Systeem voor energiezuinige klimaatbeheersing opgezet door Subsidie

Er zal €144.000,- aan subsidiegelden uitgetrokken worden om een nieuw, innovatief softwaresysteem voor energiezuinige klimaatbeheersing te ontwikkelen. Het bedrijf, Advanced Climate Systems (ACS), uit Leens zal in aanmerking komen voor deze subsidie. De core-business van dit snelgroeiend bedrijf is het bouwen van computersystemen voor scholen, sportclubs en ook bedrijven. Wat doet deze software? De software die door ACS wordt gebouwd geeft onder andere inzicht in het functioneren van klimaatsystemen waaronder airco, luchtverversing, verwarming, de uitstoot van CO2 en ook het energiegebruik. Ook bestaat de mogelijkheid dat deze klimaatsystemen aangestuurd worden en zo beter kunnen werken. 

Perfect systeem voor verschillende klimaatsystemen

Het nieuw systeem zal een open softwaresysteem zijn, die voor meerdere soorten klimaatsystemen gebruikt zal kunnen worden. Dit systeem kan met een optimale aansturing en ook toepassing van de allernieuwste technieken het energieverbruik in gebouwen merkbaar doen dalen. ACS heeft met een bepaald doel in gedachten gekozen om zo een investering te plegen. Het doel is om marktleider te zijn als het gaat om klimaatbeheer in alle soorten gebouwen. De ACS verwacht met de ingebruikname van dit systeem een forse groei in de omzet en zal ook minimaal 10 extra krachten kunnen faciliteren met een baan.

Subsidiebijdrage afkomstig uit fonds

De ACS zal in aanmerking komen voor de subsidiebijdrage afkomstig uit het Groningen@Work programma, als mede-financiering op het bedrag verkregen uit het Europees Fonds voor Regionele Ontwikkeling (EFRO). De ACS heeft onlangs nog een bedrag van €505.000,- aan subsidie gekregen vanuit dit fonds. Wat is het doel van deze fonds? Dit fonds heeft ten doel de innovatieve mkb’ers in Noord-Nederland te begeleiden. De doelgroep bestaat uit bedrijven die werken aan de ontwikkeling & praktische toepassing van kennis. Daarbij wordt de nadruk gelegd op het omzetten van kennis in levensvatbare producten. De uitvoering van het EFRO-programma ligt in handen van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

Plaats een reactie