Stroombronnen worden in kaart gebracht door Greenchoice

Als energieleverancier is het van belang om zich constant te ontwikkelen. Om te succesvol te opereren moeten de energieleveranciers voortdurend sleutelen aan hun producten. Ook Greenchoice investeert in nieuwe producten. Het is zeer belangrijk om het klantcontact goed te onderhouden en de productenstroom optimaal te houden. Vandaar dat Greenchoice een nieuw platform gelanceerd heeft ter optimalistaie van de service. Sinds kort mag u zelf een hernieuwbare bron kiezen vanwaar uw stroom wordt afgenomen. Het concept is simpel: u kiest” Energie Dichtbij”. Op basis van uw postcode kiest u een bron die dichtbij van uw locatie zit.

Greenchoice levert Energie van Dichtbij

Het milieu heeft nú meer dan ooit de aandacht nodig. Men probeert dus op allerlei manieren om het te beschermen. Het komt niemand ten goede als het milieu steeds verslechterd. Daarom stapt men af van het gebruik van methoden om energie op te wekken uit fossiele bronnen. Hernieuwbare bronnen zijn het alternatief. Greenchoice doet reeds vanaf 2001 mee en mag best een trendsetter genoemd worden. Vanaf die tijd leveren zij hun bijdrage om Nederland groener te maken.

Innovatie staat hoog op het program van Greenchoice. In dat kader hebben ze een nieuw product gelanceerd: ‘Energie Dichtbij‘ . De naam zegt het al, u kunt zelf energie afnemen dat dichtbij van huis wordt geproduceerd. Zeer simpel. U kunt online zelf bekijken welke bronnen in de buurt zitten bij u en er eentje uitkiezen. Er zijn diverse mogelijkheden, het kan een windpark zijn of zelfs een particulier die zijn zelf geproduceerde stroom verkoopt. Greenchoice werkt met ruim 400 Nederlandse particulieren samen die energie opwekken. Uw postcode wordt in deze als indicator gebruikt. Het klantenbestand van Greenchoice is inmiddels al ruim 400.000 en nog steeds groeiende. Het marktaandeel in deze is ruim 25% van het aantal Nederlandese opwekinstallaties. Deze ontwikkeling zal dus zeker een ‘boost’ geven aan de energietransitie (decentralisatie). Om het compleet te maken levert Greenchoice ook nog bosgecompenseerde gas.

Windenergie heeft veel potentie

Nederlandse Windenergie is de grootste bron waarvan Greenchoice hun energie vandaan haalt(circa 50%). Daarnaast volgen respectievelijk Biomassa (28%), Nederlandes zon (1%) en Nederlandse waterkracht (1%). Men werkt ook met een X percentage aan hernieuwbare stroom van bronnen uit Europa. Greenchoice zal verder bouwen rond deze ontwikkleing en heeft zelfs plannen om hun grootzakelijke klanten binnen 2 jaren volledig te voorzien van groene energie.

Afnemers en producenten koppelen aan elkaar

Greenchoice zorgt voor de link tussen lokale producenten en nieuwe afnemers.Met een bestand van 66.000 lokale energieproducenten ondersteunen ze zeker de kleine ondernemers. Het unieke is dat u als klant zelf mag kiezen bij u wenst af te nemen. Neem groene energie uit Nederland af en help actief mee an de energietransitie.Greenchoice alleen zorgt voor 15% van de totale groene energiein Nederland en wenst dit verder uit te bouwen. Alleen op deze manier zal de verduurzaming werken. Kies bewust voor groene stroom. Wilt u overstappen?  Kies dan Greenchoice als partner. U kunt heel simpel het voordeel toetsen. Vergelijk uw huidige energietarieven met de tarieven van Greenchoice. U zult best wel merken dat het voordeel naar de kant van Greenchoice hangt. Overweeg en stap over.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie