Siemens komt met batterij: Tesla en Shell krijgen concurrentie

Siemens komt op de markt met een opslagbatterij speciaal gericht op huishoudens. het is dus zover, Siemens zal de markt ook voortaan ook voorzien van thuisbatterijen. De opslagbatterij draagt de naam van Junelight en is moduliar. Siemens geeft aan dat deze batterij een vermogen heeft van 3,3 kilowattuur. Dat betekent dat Siemens een concurrentiestrijd aanbindt met Tesla en Shell. 

Volgens Siemens is de Junelight Smart battery zodanig gebouwd dat het rekening houdt met het weer en de weersvoorspelling bij het op- en ontladen. Dit zorgt ervoor dat de battery alleen volledig opgeladen wordt bij maximale beschikbaarheid van de zon. 

Siemens Smart battery

Het door Siemens op te zetten systeem kan uit maximaal 6 batterijen bestaan. Opgeteld is dat dus 19,8 kilowattuur aan vermogen( 6 x 3,3 kilowattuur). En er is een heel mooi effect verbonden aan een operationeel systeem. Met iedere kilowattuur aan verbruik vanuit de batterij, wordt er ruim een halve kilo aan CO2 bespaart. Ook geeft Siemens aan dat de batterij in staat is om een warmtepomp en verwarmingen te ondersteunen. Dit alles zal geschieden middles een app speciaal gelinkt aan de batterij.

Zonne-energie geniet steeds meer populariteit

Huiseigenaren nemen steeds meer het initaitief om zelf jun energie op te wekken( zonne-energie). Het wordt dus steeds duidelijker dat men zelfvoorzienend wilt gaan worden. Verkopen van de opgewekte energie is niet meer zo aantrekkelijk vanwege de dalende tarieven en met de stijgende energieprijzen is het aan te raden om zelf te gebruiken. Daar komt de Junelight Smart battery goed van pas. Het creëert een technologische basis ter ondersteuning van duurzaam energiemanagement. De CEO van Siemens’ businessunit Low voltage en producten, Andreas Matthé, heeft dit uit de doeken gedaan.

Duitsland als afzetmarkt

In Duitsland is er een grote vraag naar zonne-nergie en het groeit jaarlijks. De nieuwe capaciteit bedroeg het vorig jaar nog 2,96 gigawatt en bezorgde duitsland de eerste plaats.

Vooralsnog zal Siemens de batterij alleen in Duitsland verkopen. Daarna zal dit product ook een weg naar de Oostenrijkse markt vinden. De prijs van het systeem is nog niet door Siemens prijs gegeven. Een bedrijf in Nürnberg dat zonnepanelen en batterijen levert ,verkoopt  de Junlelight Smart battery voor €4.990,-.

Concurrentiepositie

De prijs van de Junelight is een beetje hoger dan de batterij van Shell (thuisbatterij Sonnen) die wordt verkocht voor €3.600,-. Deze batterij werd in 2015 gelanceerd. Shell New Energies mag zich sedert de vorige week eigenaar noemen van Sonnen. Dan is er nog de Powerwall van Tesla( met bijbehorende batterij), die aan de man wordt gebracht in Duitsland vanaf €8.800,-. Allemaal heel mooie ontwikkelingen die kunnen helpen bij de opslag van duurzame energie.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie