Seychellen kan wel miljoenen besparen door op te zetten Zonnepark

De Seychellen kunnen aanzienlijk gaan besparen in de toekomst op energiekosten. Er zal namelijk een zonnepark opgezet worden met een bezetting van ongeveer 15.000 panelen. Dit park moet een besparing van ruim $ 1 miljoen gaan opleveren. Hoeveel zullen de zonnepanelen gaan bijdragen? Naar verluidt zullen de zonnepanelen op jaarbasis ongeveer 7 miljoen kilowattuur aan ‘groene’ energie gaan produceren. Dat is dus een heel welkome plan voor in de toekomst.

Zonnepark met genoeg capaciteit om eilanden te voorzien

In totaal 14.850 zonnepanelen zullen verrijzen in het zonnepark als die helemaal van de grond is. Deze panelen zullen een gezamenlijke capaciteit van ongeveer vijf megawatt aan energie kunnen opwekken. De Seychellen zijn als eilandengroep van 115 eilanden in de Indische Oceaan nog afhankelijk van fossiele energiebronnen. En dan komt ook nog bijkijken dat de grondstoffen vanuit het buitenland geïmporteerd worden. Het aandeel aan duurzame energie op de Seychellen is tot op dit moment slechts 2,5 procent. Met de komst van het zonnepark zal dit aandeel dus verdubbeld worden in de nabije toekomst. Het aandeel hernieuwbare energie op de Seychellen zal dan komen uit opbrengsten uit een windturbinepark en zonnepark.

Besparing op energiekosten

Het op te zetten zonnepark zal uiteindelijk de archipel een besparing van ruim $ 1 miljoen gaan opleveren op jaarbasis. Dat betekent dus dat er minder aan fossiele brandstoffen gebruikt zal worden. Het energiebedrijf Public Utilities Company (PUC) geeft bijvoorbeeld al aan dat er ruim 1,6 miljoen liter brandstof minder ingezet zal worden in de energiecentrale. Als dat dus wordt terug vertaald wordt naar geld zal het een besparing van ruim $ 1 miljoen betekenen op jaarbasis (op basis van de huidige olieprijs).

Het zonnepark zal daarnaaast ook niet alleen uit zonnepanelen bestaan. men zal gelijk ook een batterij ter grootte van vier zeecontainers plaatsen. Deze batterij zal een capaciteit van 5 megawatt dragen. Het doel van de batterij is om de schommelingen op het energienetwerk op te vangen.

Gebruik Dieselaggregaten nog cruciaal

Toeristen bezoeken graag de Seychellen. Het is een enorm populaire bestemming voor buitenlanders. Vele accomodaties waaronder hotels en dergelijke zijn niet aangesloten op het nationale energienetwerk en dat baart zorgen. De hotels maken nog gebruik van dieselaggretagten om hun energie op te wekken. Daar komen  dus weer een aanzienlijk deel aan fossiele bronnen aan te pas. men gebruikt de energie voor onder andere de koeling van kamers en andere ruimtes van de hotels.

Dit soort zaken maken dat dat de energie transitie niet al te vlot zal lopen op de Seychellen. Maar er is hoop! Met de opzet van het zonnepark legt men alvast een basis die in de toekomst verder zal worden verstevigd.  Verduurzamen kost in het begin om het op te zetten ,maar op lang termijn zal het zeker voordeliger zijn qua kosten. Daarnaast zal het milieu ook heel veel profijt hebben aan de gang naar duurzame energie.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie