Prijsvermelding Easy Energy aangepast

Easy Energy levert stroom en gas tegen de inkoopprijs. U betaalt in principe de inkoopprijs(beursprijs) + vaste maandelijkse kosten voor de levering (gas of stroom alleen = €5,-/ gas en stroom samen = €10,-). Daarnaast wordt er helemaal niets extra aan verdiend. Dan nog was er een onduidelijkheid in de opgave van de prijs. De Autoriteit Consument & Markt(ACM)  heeft dat gemerkt en samen met Easy Energy de verandering aangebracht.

Duidelijkere uitleg van de prijs

De vermelding van prijzen op de website van Easy Energy is na ingrijpen van de ACM aangepast. Na onderzoek heeft de ACM namelijk aangegeven dat de vermelding niet duidelijk genoeg is. Er werd namelijk geadverteerd dat de vaste leveringskosten per aansluiting €5,- bedragen. Het minder duidelijke was dat er niet was aangegeven dat per aansluiting (gas/stroom) betaald moest worden. Afnemers van beiden moeten dus €10,- gaan betalen. Op advies van de ACM heeft Easy Energy de vermelding duidelijker vermeld. De meest mensen preferen om van één afnemer zowel gas als stroom af te nemen. De bijkomende kosten naast de inkkoopprijs zijn in dat geval dus €10,-.

ACM als waakhond is effectief

De ACM is speciaal opgericht ter bescherming van de consument. Er wordt in gehandeld in gevallen waarbij de consument mogelijk nadelig uit kan komen te staan. Ook zet de ACM zich in voor duidelijke prijzen. De consumenten worden dan steeds beter in de gelegenheid gesteld om energie te vergelijken. De concurrentie geschiedt dan op een eerlijke en transparante manier.

Plaats een reactie