Prijsaanpassingen liggen in het verschiet , hoe gaat u er mee om?

Uw leverancier heeft u vast aangekondigd dat er een prijsaanpassing op komst is. De periode is bijna aangebroken voor de halfjaarlijkse aanpassing van de variabele contracten. Wat mag de consument verwachten? Het is vooralsnog niet overzichtelijk voor de consument , omdat niet alle leveranciers hun tarieven gepresenteerd hebben. Wat wel gesteld mag worden is dat de consument weer aan het denken gezet zal worden. Blijven ze liever variabel? Of is vast toch wel beter? Er zijn diverse voor-en nadelen. De consument gaat uiteindelijk een goede afweging moeten maken.

Variabel of toch maar vast?

De halfjaarlijkse aanpassing is om de bocht voor variabele contracten. Er is aangegeven dat de gasprijzen een forse stijging zullen doormaken , terwijl de prijzen voor duurzame energie een mildere stijging zullen hebben. Als u een variabel contract heeft is het dus minder gunstig dit keer. Per 1 juli 2017 is het een feit. Alle leveranciers zullen een aangepaste prijs in rekening brengen. Bewijs dat het binnen een korte periode kan gaan van voordelig naar nadelig. Als consument kunt u dan ook weer stellen dat bij de volgende wijziging het weer voordelig kan uitvallen. De volgende aanpassing wordt vóór 1 januari 2018 bekend gemaakt. Blijft u nog flexibel met een variabel contract of stapt u over naar vast?

Het voordeel van een vaste prijs de zekerheid gedurende de duur van het contract. U trekt zich dus niets aan van de tussentijdse tariefwijzigingen, zoals binnenkort . Wel profiteert u niet mee met eventuele dalingen van de prijs tijdens de looptijd van het vast contract. Wilt u zich toch vrij voelen? Dan rest de optie om een opzegvergoeding te betalen. U kiest dan weer voor een variabel contract met onbepaalde looptijd of een met einddatum.

Tariefaanpassing 1 juli 2017

Het is verwachtbaar dat de tarieven voor zowel gas als energie zullen stijgen.  Gas gaat wel een forsere stijging doormaken. Energie in veel mindere mate. Een ieder kijkt reeds uit naar de eerstvolgende aanpassing voor de variabele prijscontracten. Voor 1 januari 2018 is er namelijk daling voorspeld.  Maar tussen nu en dan kan er veel gebeuren. Er heerst altijd een beetje onduidelijkheid. Gas en stroom zijn de afgelopen jaren zowel gestegen als gedaald in prijs. Het is wel zinvol om elk jaar te vergelijken en over te stappen naar  waar het voordeel zit.

Is jaarlijks overstappen zinvol?

Het is nooit van te voren te overzien als een variabel of vast contract de beste keus is. U als klant let dan specifiek op zaken die voor u van belang zijn. Het is wel een feit dat het jaarlijks vergelijken van tarieven tot besparingen kan leiden. Uw voordeel kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Vooral als u gebruikt maakt van de vele overstapkortingen op goedkoopsteenergie.com!

Wees wijs en vergelijk met goedkoopsteenergie.com!

 

Plaats een reactie