Online overstappen

Steeds meer mensen willen overstappen naar de goedkoopste energieleverancier om te besparen. Honderden huishoudens zijn bij ons overgestapt! De gemiddelde besparing per overstap via deze site is meer dan 450 euro per huishouden. Overstappen loont dus!

Maar voordat u kunt overstappen op goedkope energie moet u wel eerst weten welke de voordeligste keuze is. Ga daarom naar onze energievergelijker en vind de goedkoopste.

Wanneer is het beste moment?

Om te bepalen wat het beste overstap moment is kijkt u eerst even op uw huidige energiecontract. Daarin staat namelijk de einddatum van uw contract. Heeft u het contract wel afgesloten, maar niet meer in uw bezit? Neem dan even contact op met uw energieleverancier. Zij kunnen u vertellen wanneer uw huidige energiecontract afloopt.

De nieuwe energieleverancier draagt zorg voor de opzegging van uw oude energiecontract. Maar zijn wel een paar dingen waar u rekening mee dient te houden.

  • Hoelang loopt uw energiecontract nog?
  • Wat is de opzegtermijn van het oude contract?
  • Wat is de looptijd van het nieuwe energiecontract?
  • Krijgt u een boete als u te vroeg overstapt?
  • Loopt u uw welkomstpremie mis als u overstapt?

Boete betalen bij vroegtijdig verbreken energiecontract

U leeft het al? U loopt het risico een boete te krijgen als u het oude energiecontract vroegtijdig verbreekt. De energieleverancier loopt inkomsten mis omdat u niet zo lang klant bent gebleven dan wat er destijds was afgesproken. Deze boetes kunnen snel oplopen. Maar mogen maximaal 250 euro bedragen voor mensen die als consument klant zijn geworden.

Raak uw recht op de welkomstpremie niet kwijt

Hoe zit het met de welkomstpremie van uw oude energiecontract? Heeft u dit met uw huidige energieleverancier afgesproken? Let dan wel goed op. Als u het contract te vroeg verbreekt, of de nieuwe energieleverancier verbreekt het contract te vroeg, dan loopt u uw welkomstpremie mis. Dat zou toch wel zonde zijn, nietwaar? Neem contact op met uw huidige energieleverancier als u het niet zeker weet.

Waarborgsom bij het overstappen met bkr registratie

Als u overstapt naar een andere energieleverancier denk er dan wel om dat de nieuwe energieleverancier kan verwachten dat u een waarborgsom betaald. Energieleveranciers proberen middels een vooraf te betalen waarborgsom wanbetalers buiten de deur te houden. Zeker belangrijk omdat de waarborg kan oplopen tot wel 1000 euro (Energiedirect.nl).

Snel en simpel via GoedkoopsteEnergie.com

Via GoedkoopsteEnergie.com kunt u snel en simpel overstappen. Met onze gratis overstapservice regelen wij voor u de complete overstap inclusief het opzeggen van uw huidige stroom en gas leverancier. Nadat u via onze energievergelijker heeft gekozen voor de goedkoopste stroomleverancier of gasleverancier, of beide kunt u direct een aanvraag indienen. U ontvangt daarna direct een bevestiging per email en binnen enkele werkdagen ontvangt u tevens per post bevestiging van de nieuwe aanbieder. Vanaf het moment dat u de bevestiging ontvangt, heeft u 14 dagen bedenktijd.