Overstappen is wel nodig. Spring over de horde!

Is overstappen wel nodig voor de consument?

Als consument heeft u de vrijheid om te bepalen met welke energieleverancier u zaken wenst te doen. Het kan zijn dat u jaren verbonden bent en zich comfortabel voelt met het contract. Tenminste als het op een gegeven moment niet mis loopt. Dan gaat u wellicht willen veranderen van energieleverancier om uit de situatie te geraken. U gaat dus overstappen naar en energieleverancier die u wel kan leveren conform de afspraken. Die afspraken kunnen te maken hebben met betere contract voorwaarden, betere dienstverlening naar de klant toe en een lager tarief. Ook kan het zich voordoen dat de klant wilt overstappen naar een variabel energiecontract. Redenen genoeg waarom de klant dus kan kiezen voor de overstap.

Het verlagen van de energiekosten is een noodzaak

Besparen op energiekosten wordt steeds benadrukt, omdat deze steeds toenemen. Men heeft per 2018 een paar verhogingen op schema die stelselmatig ingevoerd zullen worden( o.a.energiebelasting). Het is daarom zaak dat u bekijkt als uw huidig contract rendabel genoeg is om aan verbonden te blijven. Bent u de mening toegedaan dat u met het huidig contract nadelig uitkomt? Stap dan over naar een andere leverancier die WEL voordelig zal zijn. Zodoende bespaart u aardig op uw vaste lasten voor duurzame energie. U moet er wel opletten dat u conform de geldende voorwaarden de overstap doet. Wat mag u verwachten bij de overstap? Dat hangt volledig af van de energieleverancier. Ze hebben allemaal hun pakketten met voordelen. De ene leverancier biedt u een hoge overstapkorting aan. Dat is meestal een actietarief en/of welkomstpremie. Anderen geven een leuk presentje ter verwelkoming in combinatie met lage tarieven. Aanbiedingen zijn er genoeg.

Zoek de energieleverancier waar u zich bij thuis voelt

Als afnemer van energie wilt u een vertrouwens band hebben met de leverancier. U wilt in woorden en daden zien dat ze u echt wel het beste aanbieden op basis van uw verbruikswaarden. U wilt de goedkoopste energieleverancier en/of de goedkoopste gasleverancier als partner hebben. En dat mag! Het is een goed gevoel als u weet dat u bent overgestapt naar een leverancier die u het allergroenste enegieproduct aanbiedt tegen de beste prijs. U kunt zelf kiezen waar uw groene energie vandaan komt in de meeste gevallen( Nederland of elders van Europa). U heeft dan de geruststelling dat uw leverancier werkt en investeert in duurzame energie. GoedkoopsteEnergie.com biedt u de mogelijkheid om middels het vergelijken van energie erachter te komen wie de geschikte partner is voor u.

 Energie aanbiedingen gebruiken als begin punt

Op de website van deze onafhankelijke energievergelijker vindt u van alle opgenomen energieleveranciers wel een energie aanbieding(en). Dat kan best veel zijn. Maar dat hoeft niet lastig te zijn. U bekijkt uw persoonlijke omstandigheden en zoekt dan het energiepakket welke het beste aansluit daarop. Stap over en bespaar bij een eventuele overstap gemiddeld tussen de €400,- en €750,-.

Wees wijs en vergelijk!

 

Plaats een reactie