Overstapcijfers hoger door beter bewustzijn consument volgens ACM

In de Energiemonitor 2018 staat dat het bewustzijn onder de overstappers is vergroot. Dit aldus de ACM. Men realiseert zich steeds meer dat er wel degelijk bespaart kan worden op energiekosten. Waar de cijfers in 2015 nog lagen rond de 35%, liggen die nu rond de 52%. Daarnaast heeft 91% van de consumenten zelfs aangegeven dat ze tevreden zijn met de overstap.

Vergelijken van Energie simpeler gemaakt

Uit cijfers is gebeleken dat vanaf april 2017 tot en met maart 2018 ongeveer 1.3 miljoen consumenten zijn overgestapt. Dat is een duidelijke groei ten opzichte van het verleden. Dit is de grootste groep overstappers tot nog toe. Het bewustzijn van de voordelen van het overstappen sijpelt aardig door. De overstap wordt vaker gewaagd. Hoe komt dat? Men stapt vaker over, mede doordat het een stuk simpeler is om energie te vergelijken. Er is wel nog een groep slapende consumente die nooit een overstap heeft gedaan. Die groep is ongeveer 26% van de totale verbruikersgroep.

Groeiende concurrentie en vermindering energiekosten

De concurrentie onder de energieleveranciers groeit naarmate de consumenten overstappen. Ze moeten bijvoorbeeld hun dienstverlening dan gaan verbeteren om bij te benen.Daarnaast is de voornaamste reden om over te stappen natuurlijk een lager tarief betalen. De mensen die nog nooit de overstap hebben gedaan kunnen in deze het meest profiteren. De slapers mogen nu best wel aan de slag.

Verhoging prijzen zorgt voor het  regelmatig vergelijken

Vanwege de stijging van energieprijzen worden consumenten gedwongen om maatregelen te treffen om te besparen. Eén daarvan is het vergelijken van energie. Men zet de diverse contracten op een rij en haalt de goedkoopste eruit.De goedkoopste energieleverancier kan dé oplossing zijn om minder te betalen. U kunt als consument slim wezen. Skuit een contrcat voor 1 jaar en blijf vergelijken. Zodoende plaatst u zichzelf in de positie om steeds weer voordeel te halen. De energie- en gasprijzen veranderen elk jaar . Per 1 juli 2018 komt er dus ook weer verandering in de prijzen.

Kortingen verlagen uw energiekosten danig

Zijn uw energiekosten de afgelopen jaren stabiel geweest? Gaat u deze periode meer of minder betalen? Naar verwachtig kunnen die gaan stijgen. Tóch kunt u nog besparen op energiekosten. Energieleveranciers kunnen naast hun lage tarieven ook nog op een extraatje trakteren. U kunt bijvoorbeeld een fikse korting genieten op een contract. Hoe hoog het zal uitvallen zal uiteindelijk liggen aan het contract. Meestal is de korting bij langere contracten meer. De keuze van de doorsnee overstapper is echter wel een kort contract met de goedkoopste prijs.

Ruim € 400,- korting bij het overstappen

Loopt uw huidig contract weer tegen het eind aan? Da bent u weer aan zet om te vergelijken. Een ideale gelegenheid om weer de aanbiedingen op de markt te bekijken. De nieuwe tarieven voor energie en gas kunt u rustig bekijken en dan in zee gaan met een energieleverancier. Die keus ligt geheel aan u. Wel is het mogelijk om tot € 400,- per jaar te besparen. Bent u de consument die het vergelijken ook al onder de knie heeft? Dan weet u ook dat u met een paar bespaartips extra voordeel kunt halen. Extra lage prijzen en bespaartips zorgen voor extra geld die u kunt gebruiken om te sparen of om iets leuks te doen met het gezin.

Energiekosten vergelijken voor een totaal overzicht

De energievergelijker is zeer overzichtelijk gemaakt, waardoor u alle energiekosten goed kunt vergelijken. Wat bedragen uw huidige kosten? Pakt u uw huidig contract en vergelijk het met de getoonde tarieven( in de vergelijker). U zult dan merken dat er een daling zal zijn vann de energiekosten. Plaatst u de diverse welkomstkortingen erboven dan zullen de kosten verder omlaag gedrukt worden. Dat is de ideale manier om te besparen op energie. Indien alles volgens planning verloopt beschikt u binnen zes weken over duurzame stroom van uw nieuwe leverancier. Voordat u denkt is het weer tijd om uw energiecontract te vernieuwen. Blijft u dus op de hoogte en profiteer van het voordeel wanneer het zo ver mocht zijn. Laat het niet liggen, bespaar op energiekosten.

Plaats een reactie