Opzet tweede zonnepark in Zeeland in overweging

Zeeland heeft niet al te lang terug een zonnepark verwelkomt in het gebied. Het was even wennen, maar de gemeenschap heeft het omarmt.  Op deze manier heeft Zeeland toont Zeeland dat ze ook een bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie van Nederland. Het is zaak dat alle delen van Nederland een bijdrage leveren. Zeeland heeft een zonnepark opgezet te Vlissingen-Oost met 50 hectare aan zonnepanelen. Dat bestrijkt een oppervlak zo groot als ongeveer vijfentachtig voetbalvelden.

Zeeland legt mogelijk nog een zonnepark aan

Het kan in de nabije toekomst zo zijn dat er nog een zonnepark verrijst in Nederland. De uitvoering van de bouw zal gedaan worden door SolarEnergyWorks. Volgens het plan wilt men ongeveer 35 hectaren aan zonnepanelen opzetten langs de A58 bij Kapelle.  Om u een idee te geven van de omvang, mag u denken aan de grootte van ongeveer zeventig voetbalvelden samen.

De realisatie van dit zonnepark zal meteen betekenen dat Zeeland opgeteld ongeveer 85 hectare aan zonnepanelen zal huisvesten. dit zonnepark zal met zijn 35 hectare het tweede grootste zonnepark van het gebied Zeeland worden. Dit is een duidelijk signaal naar de rest van de gemeenten: Zeeland ondersteunt het opwekken van duurzame energie helemaal.

Beschikbaar grond overnemen

SolarEnergyWorks heeft al een stuk grond in kaart gebracht welke zich goed zou kunnen lenen voor het plaatsen van de zonnepanelen. Er ligt namelijk vóór de afslag naar Kapelle een stuk grond open. De vijf eigenaren van het stuk land zijn inmiddels door het bedrijf benaderd om te praten over een mogelijke overname. Lopen de besprekingen goed af? Dan zal SolarEnergyWorks binnen afzienbare tijd kunnen starten met de opzet van het zonnepark.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie