Opgewekte stroom getijdencentrale Tocardo naar klanten van DELTA

DELTA is een veelzijdig bedrijf die op meerder markten actief is. Naast energie zitten ze ook goed op telecommarkt bijvoorbeeld(internet + telefonie), maar het eerstgenoemde is de core business. DELTA levert voornamelijk groene stroom aam zijn klanten en probeert ook steeds meer op te wekken. Ze willen uiteindelijk 100% groene stroom afleveren dat wordt opgewekt in Nederland. De duurzaamheid moet steeds beter naar buiten komen.

Samen werken om verder te verduurzamen

Voor de komende jaren heeft DELTA een overeenkomst gesloten met de Torcardo-getijdencentrale. Alle groene stroom dat wordt opgewekt tijdens die vastgelegde periode zal worden afgenomen door DELTA. Deze getijdencentrale ligt in de Oosterscheldekering en wekt middels  vijf turbines elektriciteit op uit de getijdenstromen eb en vloed. De opwekcapaciteit is genoeg voor ongeveer 1.000 huishoudens. Wat betekent dit voor DELTA? Dit betekent dan ook weer dat DELTA duidelijk energie stopt in het verder verduurzamen van het bedrijf. Met de toevoeging van de stroom afkomstig van de getijdencentrale is het zeker een grote sprong in de goede richting.

Potentie in getijdenstroom

De samenwerking tussen DELTA en Tocardo is getekend voor een paar jaren. DELTA kan met de afname garanderen dat al hun klanten in Zeeland voorzien worden van groene stroom uit het Zeeuwse gebied. Getijdenstroom is in de opmars en de twee partners geloven er heel sterk in. Men kan onder andere niet stoppen over de heel hoge voorspelbaarheid van deze vorm van groene energie. DELTA gaat ervoor en GoedkoopsteEnergie.com blijft hun op de voet volgen.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie