Op uw energierekening besparen is altijd handig!

Het besparen op energie is heel simpel. Vaker denken consumenten dat ze een heleboel moeten investeren alvorens ze uiteindelijk kunnen besparen. Is dat wel zo in de praktijk? Het in de praktijk echter heel simpel. Zonder heel veel extra te investeren kunt u besparen, u moet slechts uw gewoontes aan passen. Door deze aan te passen bespaart u al gauw honderden euro’s op jaarbasis. Deze is kostenpost heeft u tenslotte zelf in handen. We zullen nooit stoppen met het geven van tips om uw energierekening omlaag te drukken. Verrijk uw kennis aan tips met dus met de onderstaande tips.

Handige energiebesparings tips:

  • Computer/Laptop– Bent u gedurende de dag veel met uw Pc bezig thuis? Probeer indien u dat heeft meer gebruik te maken van een laptop. Deze zijn veel zuiniger dan een desktop. Om echt voordelig uit te zijn zou u ook een tablet kunnen aanschaffen.
  • Wasmachine/Droger– Bij het doen van de was is het raadzaam om uw wasmachine vol te laden. Het gebruik ervan is dan veel minder als bij kleine wasjes. Bezit u een droger? Het is dan aan te raden dat u de kleding goed laat centrifugeren alvorens u het in de droger stopt.Strijkt u de kleding? Dan kunt u die kledingstukken bijvoorbeeld op de droogrek plaatsen. Kleding die licht vochtig is strijkt een stuk makkelijker. Het gebruik van de droger wordt dan geminimaliseerd.
  • Lichtpunten– Het is aan te raden dat u de gloeilampen en halogeenlampen  in huis laat vervangen door ledlampen. Bent u niet in de ruimte? Doe het licht dan uit. Scheelt al een heleboel als u dat doet.
  • Energienet– Het was in de zestiger jaren een gebruik om energievreters als de droger en wasmachine te gebruiken in de daluren. Men profiteerde toen van het nachttarief. Dat was meer bedoeld ter ontlasting van het toen onstabiele energienet. Heden ten dage is het energienet veel verbeterd en is dit gebruik niet meer nodig. het levert qua besparingen ook niet veel op. U moet dus nu nagaan als u een dag-of nachttarief heeft. De kosten die gepaard gaan zijn soms veel meer dan het gehanteerde enkeltarief. Het is dan zeker tijd om over te stappen naar een ander soort van levering.
  • Verwarming– De verwarming slokt aardig wat energie op. Wist u dat u bij het aanzetten van uw verwarming in de nacht en als u uit huis vertrekt op 15 graden flink bespaart? Nee? Wel de besparing is per jaar gemiddeld €80,-. Heeft u vloerverwarming? dan kunt u de verwarming stellen op ongeveer 17 of 18 graden. Het opwarmingsproces duurt anders veel te lang. De tussendeuren kunt u gerust gesloten houden. dat levert een besparing op van gemiddeld €190,- per jaar.

Wat kan goedkoopsteenergie voor u betekenen?

Goedkoopsteenergie.com is de website waar u naast het vergelijken van energieleveranciers en de allerlaatste energieaanbiedingen ook andere informatie vindt. U vindt er nieuws over de laatste trends bij duurzaam opgewekte energie en hoe de markt daarop kan gaan reageren. Verder vindt u ook handige bespaartips. Niet is zo leuk als een extraatje over hebben dat nuttig gebruikt kan worden.Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie