Onafhankelijk transactieplatform voor elektriciteit door EXE gelanceerd

Een dochterondermening van Alliander, Energy eXchange Enablers(EXE) , heeft voor een naaldloze en rechtstreekse uitwisseling van elektriciteit tussen producenten en afnemers het eerste onafhankelijke transactieplatform gelanceerd. De toekomstige, decentrale energiemarkt is met lanceren van het ENTRNCE platform een stap dichterbij.

Wat betekent dit platform voor de energiemarkt?

Dit nieuwe energie platform zal een unieke functie hebben. Zo zullen zowel producenten als afnemers van duurzame energie regelmatiger zelf kunnen bepalen wat er moet gebeuren met hun energiehuishouding. En dat zal gelden voor de zakelijk en particuliere partners. Om dit doel te verwezenlijken moest men dus een platform hebben dat decentrale transacties kan realiseren. Met het opzetten van het ENTRNCE platform is er gezord voor een laagdrempelig, volledig geautomatiseerd peer-2-peer systeem. Zakelijke producenten en afnemers , dienstverleners én energieleveranciers krijgen middels dit platform toegang tot de markt. Deze uitleg werd gegeven door general manager bij EXE , Erica Blom.

Mogelijkheden van het nieuw systeem

Het nieuwe systeem zal ervoor zorgen dat steeds meer bedrijven en consumenten een tweezijdige rol kunnen vervullen. Dat houdt in dat ze niet alleen verbruikers zijn van duurzame energie, maar bij het zelfstandig opwekken ook energie kunnen verkopen(bijvoorbeeld bij een overschot). Nu mag er natuurlijk gekozen worden van wie u stroom afneemt en tegen welke prijs. Dit systeem is zodanig opgezet dat u als producent nu zelf kan bepalen voor wie wenst te verkopen en tegen welke prijs. Heel mooi in elkaar gezet dus. Om dit proces in de gaten te houden is er een onafhankelijke partij nodig die zelf geen verhandelaar van energie is. Zoals zaken er nu voor staan is dat de rol van de netbeheerder. Voor het nieuw systeem is er ook een alternatief. Alliander -dochter EXE zal met de intrede van dit nieuwe platform optreden als onafhankelijke  administrateur.

GoedkoopsteEnergie.com vindt dit een doorbraak en deelt dit nieuws dan ook heel graag met u.  De transitie van verbruiker naar producent is dan beter te controleren. Er is dan een overzicht van de groei van duurzame energie. Daarnaast kunt u ook energie vergelijken en een hoogte krijgen van de prijzen. Als producent in  spé weet u dan wat de marktconforme prijzen zijn voor energie. Bent u voor nu nog slechts afnemer? Dan kunt u ook nog altijd de energie aanbiedingen bekijken en het voordeel eruit halen.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie