NUON Sales vergroot marktaandeel door overname Delta Energie

NUON is wat energieleveranciers betreft één van de grootste binnen Nederland. Dit Nederlands bedrijf levert thans ook in energie in  onder andere België en Duitsland. En het belangrijkste is dat NUON hun eigen duurzame energie produceert. Deze duurzame energie wordt voornamelijk gewonnen uit warmte, wind en ook zon. Mede doordat NUON grotendeels zelf duurzame energie produceert, zijn ze onafhankelijk van derde partijen als het gaat om bijvoorbeeld bepalen van de prijzen voor stroom & gas. Bij het overstappen weet u dat de garantie er is voor 100% groene energie en kunt u ook nog in aanmerking komen voor een interessante cadeau.

Delta Energie overgenomen door N.V. NUON Sales

Het is zo goed als officieel. N.V. NUON Sales mag van de Autoriteit Consument & Markt(ACM), Delta Energie B.V. overnemen. Dit is op 18 februari 2019 besleoten door de ACM. N.V. NUON Sales is onderdeel van de Vattenfall-groep en moest dus door een bepaald proces van de ACM heen om te komen tot de overname. De ACM heeft de overname gegunt aan NUON, omdat ze van mening is dat er voldoende concurrentie over blijft.

ACM toetst marktsituatie

Alvorens een eventuele overname goed te keuren onderzoekt de ACM als de activiteiten van beide partijen overeenkomen met elkaar. Mogelijke beperkingen voor mededingen worden daarbij ook meegenomen. Wanneer blijkt dat alles goed is, wordt dan de gunning gedaan. In dit geval is het ook procedureel zo verlopen.

De overname beperkt zich in ‘grote lijnen’ tot de verkoop van elektriciteit en gas aan huishoudens en andere kleine gebruikers. NUON maakt met de overname van Delta Energie een geringe groei door op de energie markt. De concurrentiepositie van andere energieleveranciers zoals Essent en Eneco loopt geen gevaar met deze overname.

Vergelijk NUON met de concurrentie en ontdek uw voordeel

Het vergelijken van energie is een cruciaal aspect voor de consument. Indien deze mag overstappen van energieleverancier, kan hij het voordeligste pakket indentificeren middels het vergelijken van energie. Bent u ook in die positie? Dan mag u het ook  toetsen! Gebruik uw postcode/huisnummer en het verbruik( stroom & gas) om in te voeren. De rekenmachine doet dan de rest. U krijgt een lijst met tarieven in zicht met de voordeligste aan top. U zult zelf zien welk energiebedrijf het voordeligst zal zijn op basis van uw input. Er zijn energie aanbiedingen zat. Het kan NUON zijn, maar ook een ander bedrijf. Probeer het en bespaar honderden euro’s aan energiekosten.

Wees wijs en vergelijk!

 

Plaats een reactie