Nederlandse groen gasproductie krijgt impuls door samenwerking Essent en Groen Gas Almere

De opwek van duurzame Energie in Nederland krijgt een forse impuls door de samenwerking van Energiebedrijf Essent en producent Groen Gas Almere (GGA). De productie van GGA ligt jaarlijks rond gemiddeld 4 miljoen m³ groen gas. Essent neemt deze hoeveelheid af en vestrekt vervolgens de groene gas aan haar klanten. Deze samenwerking is niet zonder resultaat gebleven. Per jaar wordt door deze samenwerking de uitstoot van 5.000 ton CO2 voorkomen. Gister was het Nationale Grondstoffendag, dus een geschikte gelegenheid om de productielocatie van Groen Gas Almere officieel in gebruik te nemen.

Klimaatdoelstellingen Nederland

De overstap naar het verbruiken van meer  duurzame energie in Nederland blijft een belangrijke zaak. Er moet aanzienlijk minder grijze energie verbruikt worden om de klimaatdoelstellingen te halen. Essent weet dat en doet er dan ook iets aan. De bijdrage van Essent duidelijk. Ze zijn afnemer van de groene gas van producent GGA en verstrekken het dan verder ten behoeve van Essent-klanten.

Met ruim 30% van de groene gasmarkt onder haar controle mag Essent zich op dat gebied marktleider in Nederland noemen. Het groene gas wordt van de producenten afgenomen en afgeleverd aan haar zakelijke klanten. NS en ProRail zijn bijvoorbeeld ook grote afnemers van Essent. Deze voornoemde bedrijven willen met het afnemen van groene gas invulling geven aan hun ambitie. Deze ambitie is om het energieverbruik van de gebouwen en de infrastructuur in de spoorsector te gaan verduurzamen. Het is verwachtbaar dat het aantal groen gas producenten gaat groeien in Nederland, dat is althans  naar de verwachting van Essent. Nederland kan in de toekomst potentieel ongeveer 1 miljard m³ groene gas produceren. deze hoeveelheid zal het equivalent zijn van 10% van het gasgebruik van de huishoudens. Hoewel het nog niet zo ver is kunnen we hieruitv halen dat Essent echt goede zaken doet om het proces van verdere verduurzaming te stuwen.

Goedkoopsteenergie.com heeft u deze informatie ook weer doorgespeeld zodat u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen aangaande gas en stroom. Daarnaast kunt u ook nog energiecontracten vergelijken op de website. Ten slotte kunt u ook nog de allerlaatste energieaanbiedingen steeds weer volgen. Het voordeel wacht op u!

Plaats een reactie