De Nederlandse energie maatschappij levert nu ook internet, tv en telefonie

nederlandse energie maatschappijDe grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland gaat vanaf heden ook internet, tv en telefonie verkopen. We hebben het over de Nederlandse Energie Maatschappij (nle) welke in 2005 werd opgericht door Pieter Schoen en Harald Swinkels. De Nederlandse Energie Maatschappij wil vijf jaar tien procent van de alles-in-een-markt in handen hebben.

Het netwerk van KPN

Het energiebedrijf wil de diensten gaan aanbieden via het netwerk van KPN, zo meldt het vandaan in een nieuwsbericht. Vanaf deze maand gaat het bedrijf van start met een proef bij eigen medewerkers en vrienden en familie om zo te bepalen wat de prijs zal zijn. Het energiebedrijf wil daarna gaan concurreren met Ziggo en KPN.

“Wij vonden het mooi om traditionele, ingedutte markten op te schudden.”

Harald Swinkels – Directeur Nederlandse Energie Maatschappij

Vliegende start

Het energiebedrijf denkt de concurrentie aan te kunnen door het feit dat ze minder overheadkosten hebben, en slimmer wil inkopen dan andere partijen. Een andere reden die niet is genoemd, maar wel zal helpen is dat het bedrijf reeds 700.000 klanten heeft. Hierdoor kan het bedrijf als het ware een vliegende start maken en zonder al te veel kosten bestaande klanten overhalen om ook internet, tv en telefonie af te nemen ipv alleen maar energie.

Volgens de energiemaatschappij zijn consumenten binnen vijf tot tien jaar voor een groot deel zelfvoorzienend in hun energiebehoefte. Om dezelfde reden zou het nodig zijn om op zoek te gaan naar een nieuw verdienmodel. De prijs voor de diensten van het alles in 1 pakket is nog niet bekendgemaakt.

Plaats een reactie