Nederlandse consument kiest vaker voor lokale hernieuwbare energie

lokale energieNederlanders blijken steeds vaker voor lokale producten te kiezen waaronder hernieuwbare energie ook wel duurzame energie. Er komen dan ook steeds meer campagnes voor waar groene energiebedrijven hun lokale productie aanprijzen. Het nut van lokale energie is de vermindering van de CO2 uitstoot plus het is beter voor het percentage duurzame energie geproduceerd in Nederland.

Echt groen moet u doen!

Kiezen voor hernieuwbare energie is altijd een goede keuze, maar sommige energiebedrijven kopen hun energie in het buitenland. Dit draagt niet bij aan de groei waar Nederland naar toe moet werken om in 2020 14% moet behalen van het Energieakkoord. Consumenten vinden het ook fijn om te weten waar hun energie geproduceerd word. En als dat een Hollandse windmolen betreft die hun windenergie levert dan blijken ze dit toch wel fijn te vinden. Er komt steeds meer aanbod en men mag zelf kiezen uit welke schone bron de energie wordt geleverd. De prijzen zijn niet altijd duurder meer dan voorheen het geval was en daardoor wordt de keuze ook een stuk makkelijker.

Nederlander duurzamer bewust

Zo worden verse lokale producten ook steeds meer gewaardeerd door de consument. Duurzame redenen liggen hier dan ook aan ten grondslag. Ook is men zich meer bewust van het duurzaamheidsverhaal wat er achter zit. Want zeg nu zelf hernieuwbare energie dat geproduceerd word in Nederland klinkt eerlijker dan energie afkomstig van een waterkrachtcentrale uit Frankrijk. Groen is het wel maar een energiebedrijf plakt hier een groen certificaat aan vast terwijl Nederlandse energieproducenten dit ook kunnen leveren. Dan heeft u te maken met energie dat lokaal opgewekt is, en u ondersteunt er weer een agrarisch bedrijf of duurzaam project mee.

Groen of toch stiekem grijs?

Grijze stroom lijkt haast niet meer van deze tijd en er komt ook veel kritiek vanuit organisaties zoals Greenpeace en Wise. Zulke organisaties pleitten voor eerlijke stroom want groene stroom met een certificaat kan net zo goed grijs zijn. Zo wordt ongeveer 30% van de stroom als groen geleverd maar 10% hiervan is daadwerkelijk groene stroom. Daarom is het belangrijk de herkomst van uw groene stroom te achterhalen. Steeds meer energiebedrijven bieden dan ook echt lokale hernieuwbare energie aan. Een illustratie van groene bedrijven laat zien dat Vandebron, Pure Energie, en Qurrent lokale energie leveren. Deze bedrijven kopen dan ook groene stroom in vanaf de bron zelf die ergens in Nederland staat.

Maak uw eigen groene energie

Zelf uw eigen energie opwekken is ook een alternatieve optie voor hernieuwbare energie. Genoeg financiële middelen? Dan kunt u een zonnepanelen set installeren op uw dak en een deel ervan voor u zelf gebruiken. Een zonneboiler installeren die uw huis verwarmt en met het verwarmde water kunt douchen. Het scheelt op jaarbasis in de energiekosten en u bent grotendeels zelfvoorzienend. En dat is ook wat de overheid graag wil vandaar dat zij met de Energiesubsidiewijzer laten zien wat er zoal mogelijk is.

Ook kiezen voor hernieuwbare energie? Begin met vergelijken en vindt de goedkoopste

Hernieuwbare energie vergelijken kan ook met GoedkoopsteEnergie.com want de goedkoopste energie is niet meer alleen grijze energie. Zoek uit alle energiebedrijven die 100% Nederlandse duurzame energie leveren dan ook de goedkoopste aanbieding.

Plaats een reactie