Moet ik kiezen voor een energiecollectief?

energiecollectiefHeeft u een aanbieding ontvangen om gezamenlijk energie in te kopen via een groot collectief? En u vraagt zich af of dit ook iets voor u is? Want wat is collectief energie inkopen precies? U kunt het vergelijken met een veiling waar een aantal energieleveranciers een aanbieding doet. Deze aanbieding geldt dan voor een grote groep mensen die hier aan mee kunnen doen. Er komen steeds meer energiecollectieven op de energiemarkt. Welke is de beste en is belangrijker: Welke is de goedkoopste?

Energiecollectief regelt alles: ook de keuze voor de energieleverancier

Natuurlijk kunt u gezamenlijk energie inkopen maar u kunt dan niet zelf uw energiecontract kiezen. Dit doet de organisatie die het energiecollectief organiseert. U bent dan afhankelijk van het energiecollectief want zij kiezen de energieleverancier met de goedkoopste of beste aanbieding. Of deze goedkoper is is nog maar de vraag, daarom is het van belang dat u deze aanbieding vergelijkt met de overige aanbiedingen met de energievergelijker. Zo kunt u berekenen of u ook daadwerkelijk goedkoper uit bent wanneer u meegaat in het energiecollectief.

Weet u zeker dat u de goedkoopste energie geleverd krijgt?

Een collectieve inkoop kan handig zijn wanneer u zelf moeite heeft met energie vergelijken. En als u niet persé de aller goedkoopste energieleverancier wilt dan kan het energiecollectief ook iets voor u zijn. Wat u wel even moet doen is nagaan of alle energieleveranciers mee hebben gedaan aan het collectief. In de praktijk is het namelijk zo dat maar enkele energieleveranciers meebieden op de energieveiling. Vraag u dan af of deze korting wel zo aantrekkelijk is want niet alle aanbiedingen zijn dan meegenomen.

Maak zelf een prijsvergelijking energie en bekijk hoe hoog uw korting is

Energie vergelijken is vandaag de dag niet meer zo ingewikkeld dus u kunt ook de proef op de som nemen door zelf een berekening te maken. Voordeel hiervan is dat u zelf kiest en hoe meer actiekortingen u vind met onze vergelijker hoe leuker het word. Ander voordeel: heeft u vragen? Dan helpen wij u daarmee. Bekijk ook ervaringen over de energieleveranciers zodat uw totaalplaatje compleet is. Zo weet u waar u naar toe kunt voor de goedkoopste energie.

Vergelijk alle energieleveranciers en vindt daaruit de goedkoopste energieleverancier!

En wilt u zeker weten of de aanbiedingen op onze website nog goedkoper kunnen? Dan kunt u gerust een andere energievergelijker raadplegen zo ziet u vanzelf waar u de goedkoopste energieleverancier kunt vinden. Let wel op dat uw energiecontract al boetevrij is, dat wil zeggen uw einddatum is bijna in zicht of uw energiecontract is al afgelopen. Dan kunt u zonder financiële rompslomp achteraf gewoon gratis overstappen.

Plaats een reactie