Lente aangebroken betekent beter besparen

De koude winterperiode is geweken voor de veel mildere Lente. De winter heeft veel gevergd van een ieder zijn budget om warm te blijven en door  veel binnenshuis te ontplooien . De apparaten hebben flink wat energie gebruikt tijdens de periode van de zware vorst. Het besparen tijdens de winter heeft toch wat moeite gekost , maar met wat handige tips is het gelukt om hier en daar wel wat te besparen op energiekosten. De Lente is een veel milder seizoen en met de juiste tips kunt u een aardig centje besparen waarmee u allerhande zaken in orde zou kunnen maken . Goedkoopsteenergie.com geeft behalve de voordelige energie aanbiedingen ook handige tips mee aan u. De combinatie van de handige tips en de voordelen bij de energieleveranciers kunnen voor u als consument wonderen doen.

Hoe te besparen in de Lente ?

Tijdens de Lente kan je op diverse manieren besparen . Om u een idee te geven hebben we een paar tips kunnen lichten voor u om een beeld te vormen hoe het simpelweg kan . Een paar handige tips zijn :

Besparen met verwarming

  • Vervangen van je oude CV-ketel met een HR-ketel (hoog rendement ketel) De stookkosten kunnen per jaar aardig terug lopen . Een aan te raden investering.
  • Heeft u reeds een HR-ketel? Laat uw ketel dan regelmatig worden onderhouden . Het werkt veiliger en efficiënter.
  • Tijdens de Lente kunt u de temperatuur van binnen uw huis zo laag mogelijk houden . Doordat het milder is kan dit langer volgehouden worden. Deze tip kan u al gauw € 100,- aan besparingen opleveren.

Water besparing

  • Tijdens de Lente is het klussen is aangenamer . U kunt waterbesparende douchekoppen laten plaatsen . Dit betekent ook een besparing van 45 m³ per jaar.
  • Een kortere douche doet ook wonderen voor uw energie- en waterfacturen . Besparingen lopen op naar tientallen euro’s per jaar.
  • Een goed stromende kraan laat per minuut zo een 10-15 liters water door. Gebruik een perlator ( doorstroombegrenzing) om dat te beperken . Door dit te plaatsen bespaart u ook op het gas dat nodig is om het water te verwarmen .

Besparen met elektrisch apparatuur in het algemeen

  • Keurmerken en labels op apparatuur de nodige aandacht geven . Ze geven het energieverbruik aan en is dus de zuinigheid van zo een apparaat te herleiden. Het aanschaffen van witgoed met een energielabel A(++) is aan te raden . Qua zuinigheid zijn ze de beste modellen.
  • Aanschaffen naar behoefte is aan te raden . Bent u er alleen? U hoeft dan geen koelkast met de capaciteit voor een veel groter huishouden aan te schaffen .
  • Het uittrekken van stekkers van apparaten die u niet regelmatig gebruikt is ook een manier om sluipverbruik te voorkomen.

Goedkoopsteenergie begrijpt het belang van besparen en wilt u heel graag assisteren met de keuze van de voordeligste energieleverancier in uw regio . Het vergelijken van energieleveranciers geeft u een inzicht van wat u nodig heeft. Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie