Lagere energiekosten door simpelweg over te stappen naar andere leverancier

De consument kan lagere energiekosten betalen door overstappen van de ene naar de andere energieleverancier. Overstappen loont altijd! De ACM geeft dat zelfs als maar te vaak aan. Indien u langer blijft bij een energieleverancier vanwege loyaliteit, kan het voorkomen dat u niet wordt beloont ondanks de band. Dat kan een stukje teleurstelling met zich meebrengen. Valt te begrijpen, vooral hoe de prijzen van energie een stijgende trend vertonen. De meeste huishoudens moeten dan de buikriemen strakker trekken om uit te komen. Dat helpt niet, vooral als het een gezin met jonge kinderen betreft. Denk eens maar aan de kosten voor onderhoud van de kinderen zoals schoolgeld en geld voor kleding. Ook de boodschappen zijn duurder geworden. Besparen moet, maar waarop?

Is bezuinigen nog mogelijk ondanks stijging van prijzen?

Hoge kosten voor energie helpen niet bij het besparen. Alle kosten zijn aan het stijgen. Wat blijft er dan over om op te besparen? Gaat het ten koste van bijvoorbeeld onze voeding? Goed eten mogen we als mens zeker niet ontberen. Dat is een recht van elk. Kosten voor de zorg gaan ook alsmaar de lucht in. In het recent verleden was het plichtig om een vast bedrag te betalen aan het ouderwetse ziekenfonds. Heden ten dage is de zorgverzekering een heel erg dure zaak geworden. Vrijwel jaarlijks worden we geconfronteerd met verhogingen van de huur. En dan betalen andere mensen zich blauw aan hypotheeklasten over vijfentwintig jaar of meer. Het kan mogelijk zijn om uw hypotheek over te sluiten. Dat kan ook lonen.

Overstap naar andere leverancier brengt lagere energiekosten

Blijven bij uw jarenlange energieleverancier loont niet. Dat wordt vaker gezegd. De oplossing is het overstappen. Om hogere energiekosten te omzeilen kunt u gerust energievergelijken en vervolgens overstappen. Overstappen betekent dus besparen in deze. Het letten op uw verbruik kan het besparen op energie ook motiveren. Soms wordt aangegeven dat de energieleverancier uw voorschot verhoogd zal worden. Gaat u wachten totdat u een korting krijgt van uw energieleverancier? Kan, maar dan nog staat deze korting in schril contrast met wat u kunt krijgen bij een overstap. Maximaliseer uw recht tot overstappen door te vergelijken en over te stappen naar het voordeel.

Uw recht als liberaal gebruiken

Nederland is gezegend in het opzicht om energieleveranciers te kiezen. Liberale energiemarkten komen niet al te vaak voor. In de Verenigde Staten worden de leveranciers nog door de overhied bepaald voor energie en gas. Duitsland en België zitten ook in de groep van landen waar u energieleveranciers zelf mag kiezen. Nederland kent een scheiding van energieleveranciers en netbeheerders. Een netbeheerder wordt wel per regio aangewezen. Gaat u verhuizen naar een andere regio? dan is de kans zeer groot dat u een andere netbeheerder krijgt. De energieleverancier neemt dus een centrale positie in.

Wie int het voorschotbedrag?

Elke maand worden er energiekosten geint en worden de overige kosten namens ons afgedragen aan de andere partijen. De belastingsdienst en netbeheerder komen gelijk in gedachten. In regio’s waar stadsverwarming aanwezig is kunt u als klant enkel voor stroom overstappen. De besparing is wel minder, maar u kunt dus wel overstappen met stroom. Stadsverwarming moet gezien worden als duurzame vorm van warmte. Echter kunnen de consumenten bij hun verwarmingsproduct niets kiezen. Te hoge tarieven worden voor nú nog voorkomen door de Warmtewet. Wel wordt de consument wel van weerhouden om over te stappen met verwarming.

Stadsverwarming komt niet voor in elke provincie. Meer huishoudens kunnen dus overstappen op groen stroom én gas. Per jaar kunt u op beiden dus tot wel een paar honderd euro besparen. Energievergelijken is voor een ieder. het kent geen discriminatie. reken zelf uw besparing uit. Overstappen leidt naar lagere energiekosten.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie