KWh garantie op de prestatie van zonne-energie systemen door Autarco

Het bedrijf Autarco uit Eindhoven doet iets dat vrij uniek is. Ze introduceren namelijk (kilowattuur) garantie dat gedekt wordt door een gerenommeerde verzekeraar, Lloyd’s of London. Hoe komt het dat Autarco in staat is dit te doen? De verzekerde kWh garantie kan aangeboden worden door Autarco doordat ze een totaaloplossing aanbieden. Deze totaaloplossing bestaat niet alleen uit allerhande materialen, maar ook uit ontwerpsoftware en monitoring. Het resultaat is dat daardoor alle onzekerheden worden gedekt. En het mooie ervan is dat de bekende internationale specialist in verzekeringen, Lloyd’s of London, een maatwerk verzekering ontwikkeld heeft voor Autarco.

Wat houdt de totaaloplossing van Autarco in?

De totaaloplossing van Autarco is gebasseerd op details. Men zorgt ervoor dat de onderdelen, waaronder zonnepanelen, omvormers, kabels en connectoren, naadloos gekoppeld worden op elkaar. Daarnaast is er oook innovatieve software ontwikkeld door Autarco die diverse factoren in beschouwing neemt. Omgevingsfactoren zoals de ligging en schaduw worden meegenomen in de berekening van het rendement. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door het software-pakket. De software wordt dan ook gebruikt door erkende installateurs die dan veel simpeler  kunnen berekenen hoeveel energie opgewekt kan worden(op basis van de factoren).

Samenwerking met “value adding” installateurs

De installateur zorgt voor de opzet van het systeem en registreerd het. Autarco is dan vanaf dat moment in staat om zaken op afstand in de gaten te houden en te analyseren. Mocht er zijn dat er een onregelmatigheid wordt geconstateerd in het prestatierendement, dan komt de “value adding” installateur weer in beeld. Hij krijgt dan een notificatie dat het systeem gecontroleerd en onderhouden moet worden. Men kiest er vaak voor om een onderhoudscontract af te sluiten ter garantie. Het kan gebeuren dat vanwege externe redenen er toch onderprestatie is. In zulke gevallen biedt men toch nog een oplossing om de kWh garantie te dekken. Er is een speciaal daartoe opgerichte stichting die ervoor zorgt dat de eindgebruiker wordt uitgekeerd per gemiste kWh. Er is dus wel garantie dat de consument zeker wel het voordeel blijft halen uit deze regeling.

GoedkoopsteEnergie.com is de website die naast het vergelijken van energie ervoor zorgt dat u op de hoogte blijft van het allerlaatste nieuws. Dat is van belang omdat de veranderingen op de energiemarkt wel degelijk impact hebben op de consument. U dient dus ook op de hoogte te zijn die veranderingen. Het inspelen wordt u stukken makkelijker gemaakt mede door de bijdrage van GoedkoopsteEnergie.com. Met de vermelding van de meest recente energieaanbiedingen krijgt u ook een idee van de voordelen aangeboden door de leveranciers.

Plaats een reactie