Klanten in Europa krijgen de beste service bij NUON

Sinds kort kent Europa een energiebedrijf die ook internationaal COPC Costumer Experience Standard 6.0 gecertificeerd is. NUON heeft deze onderscheiding ontvangen vanwege de hoge kwaliteit van dienstverlening. Met het verkrijgen van deze onderscheiding mag dus gesteld worden dat NUON in staat is gebleken om aan zeer uitstekende kwaliteitseisen te voldoen. De service en dienstverlening is hiermee dan ook op het niveau van de beste bedrijven over de gehele wereld.

Erkenning van de klantbeleving en klanttevredenheid

NUON heeft keihard gewerkt om de klantbeleving en klanttevredenheid op niveau te krijgen. De klant stond centraler dan ooit en werd op alle mogelijke manieren bijgestaan en geadviseerd. NUON heeft verder ook op deskundige manier steeds haar klanten op het juiste moment kunnen voorzien van het juiste aanbod. Daarnaast werden de gestelde vragen beantwoordt met veel voortvarendheid en problemen volgens een efficiënt systeem opgelost.

Klanten moeten een terugkerende ervaring van wereldformaat krijgen wilt NUON in de kerngroep blijven van de energiemarkt. Precies dat doet NUON jaar in, jaar uit. De service zit zelfs in de lift. Op basis daarvan is men ertoe overgegaan om het certificaat uit te reiken aan NUON. Met het verwerven van dit certificaat is het nu aan NUON om de standaard tenminste zo te houden of verder te verhogen. Voor het Europees continent is het zeker een primeur om een consumentenorganisatie te hebben met de nieuwe COPC-standaard(wereldwijd het eerste energiebedrijf). Dagelijks zijn er nog issues die opgelost moten worden, maar door hard werk en de focus op oplossingen blijft NUON op peil. De motivatie zit goed erin.

Groei in overall klantervaring NUON

De recente COPC-certificering van NUON is de eerste. In het jaar 2010 kreeg deze energieleverancier ook al een COPC-certificering maar dan voor zijn klantenservice. Ditmaal is het op een hoger niveau uitgereikt, nl de totale costumer experience. Dit houdt in dat vanaf de campagnevoering tot en met afhandeling van de klachten en via contactkanalen alles zo vlot als maar kan wezen oppakt. De digitale kanalen zoals bijvoorbeeld web, apps en social media zijn ook inbegrepen. NUON is trots op deze verworvenheid en zal dus  zeker hard werken om de costumer experience op peil te houden. Met de COPC-certificering is NUON op een ander niveau. Het is dus nu aan de andere energieleveranciers om ook hun costumer experience naar dat niveau te tillen. Gaat dit de aanzet zijn?

Plaats een reactie