Juiste verlichting helpt energie besparen

Het vervangen van oude lampen levert een aanzienlijke besparing op. Uw energiekosten zullen afnemen door simpel de lampen te vervangen. Probeert u het maar. Het werkt! Door de tijden heen heeft men nieuwe technieken  gebruikt om de lampen te verbeteren. Het resultaat is een betere efficiëntie. De hoge rekeningen komen door deze vernieuwingen steeds minder binnen. Wilt u ook uw energierekening omlaag brengen? Heeft u nog steeds van de oude lampen hangen in huis? Gebruikt u dan de onderstaande tips om nieuwe lampen in te kopen.

Vervang uw halogeen lamp

Elk huishouden kent het gebruik van de halogeenlamp. Het is heel land de standaard geweest. Heden ten dage is gebleken dat ze grote stroomverbruikers zijn. Het best kunnen ze dus vervangen worden. De halogeenlamp kent de volgende kenmerken: ze vreten veel stroom op, ruim 85% van de gebruikte energie wordt omgezet in warmte en de levensduur is kort.

Spaar lampen zijn een goed alternatief voor verlichting. Ten eerste verbruiken ze meestal 5-10 watt en ten tweede worden ze minder snel heet. Het enige dat het gebruik van deze lamepen een beetje minder maakt is de tijd die ze nodig hebben om op maximale lichtsterkte te geraken. TL verlichting is ook een ander alternatief, zuinig en duurzaam verlichten in een ander vorm.

 

overstappen-boete

LED verlichting, nieuwe vorm van licht geven

De LED lamp is naast de spaar lamp ook een alternatief om de halogeenlamp te vervangen. LED verlichting heeft de markt in een bepaalde greep. In positieve zin natuurlijk. De LED lampen zijn duurzaam, zuinig en komen in verscheidene designs. Gewoon perfect om op verschillende plekken in én rond het huis te plaasten. Over de zuinigheid van deze lampen valt niet te twijfelen. Ze verbruiken slechts enkele watts en leveren dezelfde lichtopbrengst van de halogeen lampen. Daarnaast is hun levensduur veel langer dan de andere soorten lampen( tienduizenden uren) en voelen ze in gebruik amper warm aan. Al deze aspecten in overweging genomen krijgen LED lampen dus een A+ op het energielabel. Ze zijn het perfecte voorbeeld van hoge efficiëntie.

Go Smart, go  Smart Domotica

Zuinige lampen kunnen uw energierekening aardig omlaag drukken. Maar als ze middels een slim systeem zuiniger kunnen worden ingezet is dat alsmaar beter. De smart domotica is zo een systeem. U regelt op een handige manier uw verlichting en bespaart zo ook geld. Er wordt geregeld wanneer de lampen uit én aan moeten. Andere mogelijkheden zijn het dimmen, veranderen van kleuren en nog en paar features. Voorzie uw woning en bespaar. Vernieuwing levert dus ook meer geld op.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie