Is overstappen nog wel lonend met de lage energieprijzen?

Het klopt inderdaad dat de energieprijzen een stuk goedkoper zijn geworden, maar dit betekent niet dat je geen voordeel meer kunt behalen. De variabele energieprijzen zijn goedkoper geworden maar het kiezen van een energiecontract met een vaste looptijd is het voordeligst. Maar waar gaat u voor: een vast of variabel tarief?

Variabele tarieven nog altijd iets hoger dan vaste tarieven

Start maar eens met energie vergelijken en u zult zien dat een variabel tarief iets hoger ligt dan het tarief bij een vast contract. Pak uw energiecontract er eens bij en bekijk welk tarief u per kilowattuur aan energie en kubieke meter aan gas betaalt. Door uw huidige situatie te vergelijken met het geldende aanbod kunt u meteen berekenen waar uw voordeel ligt en hoe groot dat voordeel is.

Overstappen naar goedkoopste energie is koud kunstje

Overstappen is zelfs makkelijk omdat het verhuisproces u uit handen word genomen, en u gaat na uw overstap minder betalen voor uw energie en gas. Toch is er nog een grote groep die de drempel nog te hoog vind om over te stappen. Men is toch bang dat de energielevering gestopt word of dat er zaken fout gaan met de betalingen. Uw huidige energieprijs kan u zeggen of overstappen nog wel lonend kan zijn, met een energievergelijking berekent u dat binnen een aantal seconden.

Hoe hoog is mijn besparing?

Uiteindelijk zult u er altijd profijt van hebben wanneer u de energieprijzen ook daadwerkelijk gaat vergelijken. Het profijt kan hoog zijn als u niet eerder heeft gekozen om over te stappen, dan spreken we toch van een bedrag van €700 per jaar. Wel eerder overgestapt? Dan nog kunt u wel tot €400 per jaar besparen op uw energiekosten. GoedkoopsteEnergie.com vergelijkt voor u de goedkoopste energie op uw adres dus waarom maakt u niet eens een vrijblijvende en gratis energievergelijking?

Plaats een reactie