Is kiezen voor een variabel tarief verstandig?

alle-energieleveranciersOp dit moment is het kiezen voor een variabel tarief niet meer zo verstandig. Want de energieleveranciers gaan per 1 januari 2017 hun variabele tarieven wijzigen, en de meesten gaan omhoog waaronder Delta en Eneco. Heeft u op dit moment een variabel energiecontract? Dan kunt u het beste de energietarieven weer opnieuw gaan vergelijken.

Variabel tarieven energie en gas stijgen in 2017

De inkoopprijzen voor stroom en gas waren de afgelopen jaren juist goedkoper geworden waardoor men sneller koos voor een variabel tarief. Nu bekend is geworden dat de tarieven weer gaan stijgen is het verstandiger om voor een vast tarief te kiezen. U hoeft niet meteen te kiezen voor een drie jarige overeenkomst met een energieleverancier want het is onduidelijk of de prijzen voor langere tijd stijgen. Bij een variabel tarief mag de energieleverancier twee keer per jaar een wijziging doorvoeren. Dit kan dus resulteren in een hogere voorschotnota waardoor u meer gaat betalen.

Kies voor een 1 jarig energiecontract

Door te kiezen voor een goedkoper energiecontract waarvan de tarieven voor bijvoorbeeld een jaar worden vastgelegd verzekert u zich ervan dat u in die periode een vast bedrag betaalt. De tarieven op de energiemarkt fluctueren nogal dat wil zeggen dat het wisselt van tijd tot tijd. Het kan dus zo zijn dat de energieleveranciers hun tarieven weer verlagen na een half jaar. Er zullen altijd energie aanbiedingen blijven want een energieleverancier zal altijd een bepaald gedeelte van zijn klanten zien overstappen. Zij zullen daarop wel moeten concurreren met andere energieleveranciers door hun product zo scherp mogelijk aan te bieden.

Vergelijk alle energie aanbiedingen

Het kiezen voor een energiecontract met een looptijd van drie jaar kan zeer aantrekkelijk lijken, maar zorg dat u deze tarieven vergelijkt met de overige energie aanbiedingen van 12 maanden. De kans is groter dat de 1 jarige contracten toch goedkoper uitvallen. Bij het aangaan van een energiecontract die drie jaar loopt betekent dus dat u voor de duur van drie jaar niet kunt overstappen zonder een opzegvergoeding te moeten betalen. Daarom is het altijd van belang dat u een goede energievergelijking maakt. U kunt de energie aanbiedingen met de looptijd van drie jaar naast de energie aanbiedingen met een looptijd van één jaar met elkaar vergelijken. Zo ziet u waar u de hoogste besparing kunt behalen.

Gaat u minder betalen aan de energieleverancier?

Bent u tegen de goedkoopste energieleverancier aangelopen? Dat is fijn want dat betekent dat u de komende tijd een stukje minder gaat betalen voor uw energiekosten. Het voordeel van energie vergelijken is ook dat u niet zelf een heel vooronderzoek hoeft te doen. Wij hebben in onze Energievergelijker de tarieven al ingevoerd, dus u hoeft alleen uw eigen verbruik en adresgegevens in te voeren. Daarop tonen wij u het goedkoopste aanbod waaruit u mag en kunt kiezen. U kunt wel €400 per jaar besparen op de energiekosten door over te stappen dus wat let u?

Plaats een reactie