Is Eneco zo gul om €200,- korting te geven bij de overstap?

Geeft Eneco na een goedgekeurde overstap wel €200,- korting? Volgens onze bronnen is dat 100% te vertrouwen. Deze energiedeal is echter van korte duur. U mag dan van de energievergelijker gebruik maken en profiteren van deze deal. Na een goedgekeurde overstap ontvangt u het kortingsbedrag terug op uw jaarrekening. Gebruik uw postcode+ huisnummer en het verbruik en laat uw energiekosten berekenen. Op deze manier krijgt u een weergave van hoe uw termijnbedragen en jaarlijkse kosten kunnen zijn.

Eneco in het kort

In Nederland zijn er vier traditionele energiebedrijven waaronder Eneco. Dat betekent dat Eneco toch wel een behoorlijk aandeel heeft in de Nederlandse energiemarkt. Dit bedrijf werkt vlot mee aan het verduurzamingsproces en heeft verschillende duurzame projecten lopen. Daarnaast hebben ze ook een werknemersbestand van ruim 7.000 medewerkers. Dat zijn de kenmerken van een stabiele groene partij. Internationaal gezien heeft Eneco ook aardig voeten in de grond met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittanië, België en natuurlijk ook Nederland. De zetel van het bedrijf zit namelijk nog steeds in het Zuid-Hollandse Rotterdam.

Groene stroom nog altijd een keus

Kies voor groene stroom bij dit energiecontract en ontvang een korting van €200,-. Eneco vindt het nodig om milieubewuste klanten op deze manier te belonen. met de overstap naar deze energieleverancier geniet u gelijk naast het vast contract ook van vaste energietarieven. Anders gezegd: de tarieven veranderen niet gedurende de looptijd aangegeven in het contract. Daarnaast bent u zeker van 100% windstroom uit Europa.

Is deze energie-actie wel voordelig?

Elke actie bestaat uit een bepaald pakket. Zo werkt het althans bij Eneco . De korting van €200,- is gekoppeld aan een groter pakket bestaande uit de volgende voordelen:

 • Groene stroom uit Europa( windparken);
 • Vaste energietarieven gedurende het contract;
 • 14 dagen bedenktijd . Dit gaat in op het moment van ontvangst van de bevestiging;
 • Gratis overstapservice geregeld door Eneco;
 • 1-jarig contract  met het voordeel dat u na een jaar weer de overstap mag maken;
 • Korting van €200 van uw jaarrekening.

Andere deals ook voordelig

Indien u wenst over te stappen is het aan te bevelen om een goede vergelijking te maken. U kunt voor Eneco kiezen, maar er zijn ook andere energieleveranciers die genoeg te bieden hebben. Het hangt geheel van uw situatie en het voordeel af. Daarom is het slim om de energie aanbiedingen te bekijken. Er ligt altijd een goede deal klaar voor u. Er is keus uit onder andere cashback energie of energie met een welkomstcadeau aan gekoppeld. Stap online over en profiteer!

Handig om te weten

De overstap is heel voordelig te noemen, maar als klant moet u zich wel in de positie verkeren om deze te ondernemen. U kunt de voorwaarden doornemen en op de hoogte zijn van hetgeen u rekening mee moet houden. De energiemarkt is een vrije markt en de energieleveranciers hebben dus de vrijheid om hun eiegen voorwaarden te stellen. Om op het kortingsbedrag aanspraak te maken moet u bij Eneco letten op het volgende:

 • U ontvangt de €200,- korting als u onafgebroken 12 maanden klant bent van Eneco. Bij een voortijdige overstap vervalt dat recht;
 • De korting zult u terug zien op uw eerste jaarafrekening;
 • Uw postcode/huisnummer en het verbruik maken het mogelijk om jaarlijkse energiekosten te berekenen. Het is handig om gelijk alle energieleveranciers te vergelijken;
 • Bekijk uw huidig contract uitvoerig en bekijk als u in de gelegenheid zal zijn om de overstap te maken zonder consequenties. U mag namelijk pas met nog maar 6 weken overstappen. Heeft het contract nog 2 maanden of langer binding? Liever even wachten!;
 • De contractvoorwaarden op de website van Eneco goed doornemen . Zo weet u dat u niet verkeerd zit.

Hoe werkt het overstappen?

Lijkt deze actie-deal u toch wat? Is de korting van €200,- het waard? of kiest u toch voor een andere energiedeal? Dan is het tijd om te starten met energie vergelijken? De goedkoopste energieleverancier komt altijd ‘on top of the list’ te staan. Dan weet u dat ook weer. Vergelijk en bespaar honderden euro’s op energiekosten.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie