Ik kan alleen overstappen met stroom hoe kan dat?

Wanneer u alleen kunt overstappen naar een andere stroomaanbieder dan betekent dit dat u geen gas aansluiting in huis heeft en dus gebruik maakt van stadsverwarming of restwarmte. Met stadsverwarming is de warmte in uw woning afkomstig van een centrale ketel waarvan enkele waterleidingen naar uw woning lopen die u de warmte leveren. In dat geval kunt u dus ook alleen maar kiezen voor een andere stroomaanbieder omdat u geen gebruik maakt van gas.

600.000 huishoudens met stadsverwarming

Een half miljoen huishoudens in Nederland hebben te maken met deze vorm van verwarmen. U bent dus afhankelijk van de warmteleverancier die u is toegewezen en overstappen kan in dit geval dus niet. Er zijn zelfs al woningen die voorzien zijn van een waterpomp waardoor er warm water uit de bodem word gepompt, ook deze woningen hebben niet te maken met een gasleverancier. In de toekomst zullen er meer van dit soort woningen worden gebouwd waarbij er geen gas aansluiting in de woning meer zal zijn. De warmtepomp maakt in dit geval gebruik van elektriciteit.

Huizen worden duurzamer in de toekomst

Deze duurzame woningen zullen de toekomst worden in Nederland tel daarbij zonnepanelen op en consumenten kunnen in de verre toekomst zelf in hun energiebehoefte voorzien. Op dit moment bestaan er 2000 van dit soort woningen maar dat aantal zal groeien in de toekomst. Op den duur zal het schelen in de kosten wanneer er geen gas aansluitingen meer zijn. De aanschaf van warmtepompen die de huidige cv ketel vervangen is de afgelopen jaren dan ook toegenomen, er worden zo’n 100.000 warmtepompen per jaar geïnstalleerd.

Enkel stroom aanbiedingen vergelijken kan ook op GoedkoopsteEnergie.com

Het aantal woningen dat gebruik maakt van stadsverwarming zijn er in ieder geval meer. Daarom kunt u dus alleen stroom aanbiedingen vergelijken en desgewenst overstappen naar een andere stroomaanbieder. U kunt hiermee dus ook flink besparen op uw stroomkosten. Op GoedkoopsteEnergie.com kunt u het tabblad gegevens wijzigen aanklikken en in het vakje van gas kunt u bij kubieke meter het getal 0 invullen. Daarop verschijnt een energievergelijking van alleen maar stroom aanbiedingen en kunt u €100 tot €200 per jaar besparen op uw stroomkosten.

Plaats een reactie