Ik ben onterecht klant gemaakt bij een energieleverancier

Wanneer u onterecht klant bent gemaakt bij een energieleverancier zonder uw toestemming dan kunt u de nieuwe energieleverancier dit kenbaar maken. Vraag vervolgens of zij dit proces voor u willen annuleren. U kunt dit het beste telefonisch doen en een aangetekende brief aan de desbetreffende energieleverancier sturen. De energieleverancier dient hierop binnen vier weken te reageren.

Bel meteen uw huidige energieleverancier en maak het kenbaar

Wat u vervolgens ook direct moet doen is het op de hoogte stellen van uw huidige energieleverancier. Maak kenbaar dat u nooit toestemming heeft gegeven voor een dergelijke overstap. Het komt vaak voor dat telefonische verkopers u een aanbod doen per telefoon en al dan niet zonder uw medeweten u klant maken. Dit gebeurt veelal met handige verkoop trucs waarin ze uw gegevens weten los te peuteren.

Telefonische verkoop en deur aan deur verkoop energie

Ook kunt u klant gemaakt worden door een deur aan deur verkoper. De klant word in beide gevallen overrompeld door een mooi verkooppraatje en voordat de klant het in de gaten heeft zijn ze al klant gemaakt. Krijgt u geen bevredigend antwoord van de energieleverancier in kwestie terug? Of handelen ze de zaak niet goed af of erger nog: ze doen er niets mee? Dan kunt u naar de Geschillencommissie Energie stappen en uw klacht hier voorleggen.

Houdt de bedenktijd bij afsluiten energiecontract in acht

Overigens heeft u altijd 14 dagen bedenktijd mocht u wel uw toestemming hebben gegeven. Stuur brieven en vooral opzeggingen of annuleringen altijd aangetekend per post naar de energieleverancier toe. Dit geldt namelijk als bewijs en voor een aangetekende brief moet getekend worden. Wanneer u uw klacht laat behandelen door de Geschillencommissie dan dient u eenmalig de kosten van €52.50 te voldoen.  Word uw klacht gegrond verklaard? Dan dient de energieleverancier waarmee u een geschil heeft dit bedrag aan u te vergoeden.

Plaats een reactie