Hoogbouw krijgt mogelijk eerste batterijopslagsysteem dat piekbelasting afvlakt door investering DOEN

Er komen nogal klachten binnen als het om de piekbelasting bij hoogbouw. Daar moet er dus een oplossing in zien te komen. In feite lijkt die er wel al te zijn, want het Utrechtse bedrijf iwell zal haar batterijopslagsysteem voor duurzame stroom over heel Nederland uitzetten. Dit is een feit dankzij de investering van DOEN participaties. Wat doet dit systeem? Dit systeem genaamd Cube, is een volledig herbruikbaar batterijsysteem dat bij de hoogbouw piekbelasting afvlakt en zorgt voor duizenden euro’s aan besparingen op netbeheerskosten. CUBE is overigens het eerste volledig bruikbaar systeem met deze opzet. Met het gebruik van dit systeem profiteren dus zowel woningbouwcorporaties als sociale huurders van de lopende energietransitie.

iwell werkt voor specifieke doelgroep

De energietransitie moet voordelen brengen voor heel Nederland. Echter komt het in de praktijk nog veels te vaak voor dat  er geen evenredige verdeling is. Men legt de focus meer op de hogere- en middenklasse. Maar gelukkig heeft iwell wel aan de groep met een kleinere beurs gedacht als het gaat om de verduurzaming. Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) zijn het juist de mensen uit de lagere relatief veel bijdragen aan de op handen zijnde transitie van energie.

Cube helpt met versnellen verduurzamingsproces

Cube helpt besluitvormingsprocessen versnellen. Het is bijvoorbeeld vereist dat ruim 70 procent van de huurders moet instemmen bij het plaasten van zonnepanelen op het dak van een appartementencomplex en om terug te leveren aan het netwerk. Dit gaat gepaard met eindeloos vergaderen, welk een zeer tijdrovend proces is.Cube omzeilt dit probleem. Cube wordt geplaatst in de centrale voorzieningen van het appartementencomplex. Dit betekent dus dat de woningbouwcorporatie eigenaar blijft en het vergaderen dan autoamtisch niet meer hoeft.

Leasemogelijkheid voor Cube

Het is ook mogelijk om Cube te leasen, daar zorgt de BNG Bank altans voor. Het systeem wordt momenteel al gebruikt door woningcorporaties gevestigd in Amsterdam, Amersfoort, Alphen aan den Rijn, Eindhoven, Veenendaal en ook Oudorp. Vervolgens zal het systeem ook geplaatst worden te Apeldoorn, Nijmegen, Waddinxveen én bij een grote Amsterdamse belegger van vastgoed.

 

Plaats een reactie