Hoe kies ik voor een groene energieleverancier?

Wanneer u de homepage van GoedkoopsteEnergie.com voor u heeft dan kunt u naar onze energievergelijker gaan, vul uw gegevens in zoals uw verbruik in kWh en m3 en vink daarbij onder het woord duurzaam: groen aan. Nu zult u een vergelijking starten van alle duurzame energieleveranciers met duurzame energie aanbiedingen.

Diverse soorten groene energie

Er zijn verschillende mogelijkheden in groene energie waarbij u ook onder contractduur de gewenste looptijd kunt aanvinken. Stel u vinkt 1 jaar aan dan zult u ook alle 1 jarige groene energie aanbiedingen te zien krijgen, hetzelfde geldt voor de overige looptijden. Geeft u niets aan? Dan krijgt u een compleet overzicht waartussen ook grijze energie aanbiedingen zitten. Onder de aanbieding word in het groen aangegeven of dit een duurzaam energie product betreft.

Duitse zonnestroom of Nederlandse zonnestroom?

Welke energieleverancier groen is word aangegeven in de aanbiedingen. Energieleveranciers bieden een energie pakket aan waarin er een deel aan groene energie uit het buitenland afkomstig is en een gedeelte dat uit Nederland afkomstig is. Ook zijn er energie aanbiedingen waarbij de groene energie enkel en alleen van Nederlandse komaf is, denk hierbij aan zonne-energie dat word opgewekt in een Nederlands zonnepark of windenergie dat opgewekt word met Nederlandse windmolens. Duurzame energie dat daadwerkelijk in Nederland word opgewekt is een pluspunt voor ons klimaat, want zo dragen we bij aan de afspraken uit het Energieakkoord.

Zelf zoveel mogelijk duurzame energie produceren

Hoe meer duurzame energie we zelf opwekken des te beter is dit voor ons milieu, buitenlandse groene energie draagt niet bij aan onze doelstellingen maar blijft uiteraard beter dan het gebruik van grijze energie. Met de komst van zonnepanelen zijn er ook steeds meer terugleveraars bijgekomen, dat wil zeggen steeds meer zonnepanelen eigenaren leveren hun zonne-energie terug aan ons elektriciteitsnetwerk. Daarmee zijn deze eigenaren eigenlijk zelf hun eigen groene energieleverancier.

Kies de meest groene energieleverancier op GoedkoopsteEnergie.com

Niet iedereen is in de gelegenheid om zelf duurzame energie te produceren en daarom is er nog altijd de keuze om over te stappen naar een groene energieleverancier. Gaat u voor Hollandse energie? Dan kunt u de aanbiedingen overwegen van: Qurrent energie, Pure-energie, Vandebron of Greenchoice. Zij bieden u namelijk de mogelijkheid om te kiezen voor 100% Nederlandse groene energie. Energie vergelijken op GoedkoopsteEnergie.com levert u altijd de goedkoopste energie op of dit nu groen of grijs is.

Plaats een reactie