Hoe houdt u uw maandverbruik van energie bij?

Hoeveel energie verbruikt u per maand? U weet vaak genoeg eerder wat het jaarverbruik is. De vraag is hoe houdt u uw maandverbruik van energie bij? Indien u een slimme meter thuis heeft, wordt er eens in de twee maanden een verbruiksoverzicht opgestuurd naar u. U kunt daaruit al afleiden of uw verbruik is gestegen of niet. Is dat niet handiger dan wachten op uw jaarrekening voor energie? Het ligt er allemaal aan wat u doet om dit alles bij te houden. U heeft het druk met werk, gezinsleven en andere zaken.  Niet veel tijd om op zulke zaken te letten dus.

Maandverbruik in de gaten houden

Ontvangt u een periodiek overzicht en merkt u een stijging in het verbruik? Dan wordt het tijd om het gericht aan te pakken en een vermindering van het verbruik te realiseren. Uw slimme meter zal u helpen met het overzicht die ze opsturen. Heeft u geen slimme meter? Dan nog bestaat de mogelijkheid om uw meterstanden zelf in de gaten te houden. Neem uw meterstanden dan per twee maanden of per kwartaal op. Zo kunt u in de gaten houden als er een verandering optreedt in het verbruiksgedrag. Er is dus wel een controlemechanisme als u dat zelf wilt. Door dan stelselmatig te werken aan het verbruiksgedrag kan de energierekening echt wel minder. U kunt dan zelf een te hoge jaarafrekening ontlopen.

Ligt uw verbruik hoger? Aanpakken

Is uw gasverbruik gestegen? Dan moet de verwarming in deze linea recta omlaag gebracht worden. Bij een stijging in energieverbruik moet er dan gelet worden op de mate van stroomverbruik. Ontkoppel bijvoorbeeld dan de stekkers als u uit huis gaat. Maak de TV uit als niemand erachter zit. Laat de ijskast niet langdurig open. Deze kleine dingen kunnen een heel grote besparing opleveren mits toegepast. Het weer is nog aardig fris. Als resultaat daarvan staat u waarschijnlijk dus vaker onder de douche. Let dus op de tijd die u onder de douche doorbrengt. Douchen brengt tegenwoordig een aardig prijskaartje met zich mee. Gasprijzen zijn enorm hoog, dus elke lange douchebeurt resulteert in een hogere gasrekening.

Besparen is het product van bezuinigen

Wat kan het voordeel zijn van het periodiek bijhouden van uw maandverbruik? Het voordeel is dat u zelf aan de handrem kunt trekken als het erg dreigt te worden. Verzuimt u dat te doen? Dan zult u zelf merken hoe hoog uw rekening uiteindelijk zal zijn. Het kan tussen de tientalen tot honderden euro’s in extra kosten liggen. Let u dus beter op en bezuinig op het verbruik. Het is veel beter om geld terug te krijgen dan om extra uit te geven. Een andere punt waarop u moet letten: stap regelmatig over van energieleverancier indien u zich in die positie verkeerd. Elk jaar zijn er weer energie aanbiedingen die extra voordelen met zich meebrengen. Er zijn 40+ energieleveranciers die elk meerdere energie aanbiedingen hebben. Op deze manier kunt u dus een paar honderd euro extra op kosten besparen. Bijbetalen hoeft niet, pak uw zaken dus goed aan. Houdt u uw maandverbruik dus in de gaten!

Hoge energiekosten drukken de pret!

Niet iedereen bevind zich in een royale positie qua inkomen. Zit u in een lagere inkomensgroep? Dan kan een dure energierekening aardig op het budget drukken. Het is dus vooral belangrijk om te bezuinigen. Elk jaar overstappen kan u honderden in besparingen opleveren. Het inkomen moet zorgvuldig verdeeld worden over bijvoorbeeld de hypotheek en de andere vaste lasten. Een dure energierekening is uit den boze. Bespaar dus ook op uw energierekening door te bezuinigen en energie aanbiedingen te bekijken die lucratief kunnen blijken. Vergelijk alle energie aanbiedingen. Stap online over en bespaar.

Plaats een reactie