Het leasebeleid van Essent gaat steeds verder de ‘groene’ kant op

De toekomst zal binnen vele organisaties/bedrijven veranderingen teweeg brengen op het gebied van verduurzaming. Essent is ook een bedrijf die deze uitdaging aan zal gaan. Het bedrijf heeft zelfs een duurzaamheidsstrategie opgesteld. Onderdeel van deze strategie is het volledig omzetten van het leasewagenpark naar elektrische en hybride modellen. Volgens het moederbedrijf Innogy en Essent is het een noodzaak om de energievoorziening te verduurzamen. Verder moeten er ook steeds meer slimme oplossingen aangeboden worden in het kader van energiebesparing. Dit alles staat vastgelegd in het duurzaamheidsstrategisch plan. Het houdt in dat er vanaf september 2017 , deze maand dus, alleen volledig elektrische of plug-in hybride voertuigen gekozen kunnen worden als nieuwe leaseauto. Essent geeft door dit plan te implementeren invulling aan de ambities voor complete verduurzaming.

Duurzame leaseregeling reeds geruime tijd in planning

Het moederbedrijf van Essent, Innogy, heeft eerder dit jaar in Duitsland al een nieuwe duurzame leaseregeling doorgevoerd. Dat was in maart 2017. Het is anno september 2017 ook de tijd om het in Nederland uit te voeren. Essent heeft als sterke ambitie om het wagenpark zo snel als maar kan CO2-neutraal te maken. Het leasewagenpark moet dus volledig bestaan uit elektrisch aangedreven voertuigen. Dat gaat wel niet zonder uitdagingen. Er zijn weinig volledig eleketrisch aangedreven voertuigen en vaak genoeg is de actieradius van deze modellen ook nog beperkt. Maar voor nu is er een oplossing. Er mogen voorlopig ook plug -in hybride auto’s gebruikt worden. Het is verwachtbaar dat men tegen het jaar 2020 volledig kan overstappen naar elektrisch aangedreven auto’s. Men houdt natuurlijk het huidige aanbod en de voorziene marktontwikkelingen goed in de gaten. De ontwikkelingen van de autoproducenten worden dus ook op de voet gevolgd.

Aanpassingen Essent die het proces zal optimaliseren

De verduurzaming van het leasewagenpark vraagt ook wat aanpassingen op de Essent-locaties. De laadinfrastructuur zal op de Essent- locaties bijvoorbeeld aangepast moeten worden. Met deze aanpassing zal verdere verduurzaming van het leasewagenpark niet belemmerd worden. Medewerkers komen daarnaast ook in aanmerking voor een door Essent geleverde thuislaadfaciliteit. Deze faciliteit wordt door Essent geplaatst en geïnstalleerd op het eigen terrein van de medewerkers. Dit ter garantie dat ze altijd kunnen beschikken over eigen laadcapaciteit.

Goedkoopsteenergie.com zorgt ervoor dat u op de hoogte bent van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van energie en gas. U kunt op de website ook energie vergelijken. met uw verbruikswaarden en persoonlijke gegevens kunt u opvragen wat u gaat betalen bij de overstap. Ook de laatste energieaanbiedingen vindt u op deze website.

 

Plaats een reactie